Sneeuwpret met Yves

Yo,

Gisterenavond ben ik gaan snowboarden, want daar had ik echt nood aan. Normaal zou ik dat zaterdagavond al zijn gaan doen, maar omdat ik heel de middag had geskate, was ik te tam :p . Vandaar dus dat ik gisterenavond maar ben gaan snowboarden.

Normaal ga ik altijd in ‘s Gravenwezel, naar skihal Casablanca, maar ik wou ook nog eens een keer naar Rucphen. Ik besloot in de middag dan maar om eens een kijkje te nemen op hun site. Het bleek dat alle tarieven verlaagd waren, het was nu 16.00€ voor een uur vrij snowboarden of skiën. Dat was een geldige reden om ons ma te overtuigen om eens naar de Skidome te gaan :p .

We vertrokken rond 18.15u, want ik wou op tijd terug zijn om mijn tv-programma’s te zien. We pikten een vriendin op van mijn ma, zodat ze daar niet de hele tijd alleen zat. Na een tijdje in het donker te rijden, vonden we uiteindelijk toch de Skidome.

Toen ik aan de ingang een kaart wou kopen, werd alles alleen nog maar beter. De vriendelijke dame achter de informatiebalie vertelde me dat nog tot het einde van maart, er een zondagavond-actie loopt. Deze actie houdt het volgende in: voor 15.00€ kun je zolang je wilt, blijven snowboarden tussen 19.00u en 22.00u. Als dat niet plezant is… Ik zei tegen ons ma: “De pot op met tv, ik blijf wel langer.” Ja, als het toch niet uitmaakt hoelang je blijft, omdat het altijd 15.00€ is, waarom dan maar 1 uur op de piste?

Natuurlijk was het wel erg druk. De piste was erg rijk gevuld met Nederlandse wintersportliefhebbers ( probeer dat woord meer eens 7x snel na elkaar te zeggen :p ). Het viel me op dat er niet veel ervaren mensen anwezig waren. Slechts enkele jonge gasten rond de 20 waagden het om te grinden op een rail, de laagste van de 2 dan nog. Er waren verschillende groepen die skiles kregen.
Ik wil nu niet als een opschepper klinken, maar ik durf er toch voor te wedden dat ik een van de beste snowboarders was die gisterenavond aanwezig waren.

Veel volk en n00bs heeft enkele gevolgen: lang wachten aan de lift en als je toch boven was, moest je nog eens wachten omdat er altijd wel een paar paar mensen plat op de baan lagen. Maar na 20.00u was het al wat rustiger. De mensen die skiles kregen, mochten nu vrij skiën. Zij namen allemaal de linkse lift, dus nam ik de lopende band rechts, die gaat wel iets trager, maar er stond geen lange rij wachtenden. Ik ging zelfs een keer op eigen kracht naar boven, ik was sneller boven dan de man die voor me stond te wachten op de lift :p .

Het snowboarden zelf was uiteraard bangelijk. ik word steeds behendiger. Ja, ik haat zelfs mijn bindingen niet meer. Mss zijn Drakes toch niet zo’n klotebindingen dan ik eerst dacht, wss omdat ik er ze nu gewoon ben en ze snel kan losmaken en vastklikken. Mijn vetste tricks? Wss mijn 360. Ja, ik kan hem :p . Voor de rest waren mijn 180 Indy, Japan air en slalom erg goed. Ik heb me echt wel geamuseerd en ben maar 2x op mijn bek gegaan 🙂 .

Na 1 uur en 50 minuten besloot ik dan toch maar te stoppen. Ik spoelde mijn board af, kleedde me om, legde al mijn spullen in de wagen en ging dan naar het cafétaria. Ik liet ons ma blijken dat het vet was, dronk nog wat en daarna keerden we weer huiswaarts. Ik was rond 21.50u terug, en dus niet om 21.00u zoals gepland vanwege die te gekke actie op zondagavond :p .

Greetz,

Yves

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *