Let’s make me move!

Eindelijk nog eens beeld materiaal en dit keer niet zomaar foto’s! Nee, het zijn korte filmpjes oftewel sequences genoemd. Eigenlijk hadden deze al veel eerder op de site moeten staan maar gelukkig zijn ze nu ook zichtbaar voor u. U kan ze hier vinden oftewel via het linkse menu.

De filmpjes dateren van vorige zomer dus ze zijn al vrij oud. Dit komt omdat ik nogal lazy was de laatste tijd, maar daar is dus nu verandering in gekomen.

Verwacht binnenkort meerdere leuke filmpjes.

Oh jah.. er zitten er enkele hilarische bij dus veel plezier!

Steenkoolmijnplezier met CNX

Gisteren, dinsdag 27 april, trok CNX op excursie in Wallonië om de restanten van het oude industriële verleden te bekijken. Als dat niet boeiend klinkt…

Het is dus niet boeiend, tenzij steenkool en industrie in de 19de eeuw u interesseert. Het begon allemaal om 06.00u . Voor mij was het tijd om op te staan. Na mijn ontbijt kroop ik op mijn fiets en reed ik naar Kris. Rond 07.00u waren Bob, Kris en ikzelf onderweg richting school. Het vertrek aan de school was gepland om 07.45u .

Na enkele files en een 2-tal uren later kwamen we aan bij Grand-Hornu. Dat is een oude site waar steenkool werd ontgonnen. Ik zal het kort houden, kwestie dat u niet in slaap zou vallen :p . Het zag er saai en uit en het was ook effectief saai. De gerestaureerde gebouwen waren gewoonweg afgrijselijk. Op naar excursiepunt 2: de scheepslift van Strépy-Thieu.

Deze scheepslift is een pure economische verspilling. De lift werd geconstrueerd om schepen omhoog / omlaag te helpen. Dat kanaal is een binnenweg, maar om het hoogteverschil te overwinnen moeten de boten dus eerst in die lift. Het is mooi om te zien, maar meer ook niet. Waarom is het een flop? Het werd dus gebouwd om schepen verder te helpen, schepen met steenkool. Probleem: de laatste Waalse steenkoolmijn werd in 1984 gesloten en de lift was pas af in 2002. Bovendien heeft de volledige constructie zo’n slordige 31 mijard oude Belgische franken gekost.

Het was bijna middag, we reden door La Louvière, richting de Cantine des Italiens. Daar gingen we ons middagmaal eten. Sanne kon haar friet niet op, dus kreeg ik die. Dank u wel doorvoor Sanne. We hadden amper alles opgegeten of we moesten al berg op lopen. Dat vond mijn maag niet fijn :p . We gingen nog een scheepslift bekijken, ditmaal een oude scheepslift die al buiten gebruik is. We namen ook nog even een kijkje bij een stinkend industriegebied. Terug naar de bus.

Excursiepunt 6: Bois-du-Luc, Ecomusée regional du Centre. Hier kregen we een gids die Nederlands verstond, maar het vertikte om de gidsbeurt in het Nederlands te doen :p . Gelukkig zei ze af en toe toch iets in onze taal, zodat we niet heel de tijd moesten nadenken, want dat toch zo’n pijn. Kris en ik besloten om een souvenir mee te nemen, dat hebben we dan ook gedaan. We kwamen in een donkere ruimte in een oud gebouw en we namen ieder 1 kool uit de grote bak. Even later, in datzelfde gebouw, woonden we de meest schrale licht- en lasershow ooit bij. Een oud kraanachtig object werd belicht. Het object kreeg zowat alle kleuren die er bestaan. De groep na ons kon er niet meer van genieten, want er was voor de zoveelste keer een “technisch defect”. Nicolas geraakte nog even slaags met Wannes,

maar dat was niet zo spectaculair. Nicolas deed zichzelf meer pijn toen hij mepte *Sissy* .

Ons laatste bezoekpunt was Godarville, weeral zo’n verlaten plek in “de Walen” zoals wij Belgen dat zeggen. De buschauffeur was kwaad, hij zei tegen ons waarom. Ik citeer:

“Verdomme, we moeten altijd in the middle of nowhere stoppen. Ik sterf van de honger, maar ik kan nergens iets gaan eten, die rozakken van’t school.”

De man was duidelijk pissig. Hij had normaal een vrijde dag, maar werd op het laatste moment opgebeld. Zijn dag was dus verkloot, de onze ook trouwens, want dit is echt een enrom saaie excursie.

We moesten naar een oude scheepstunnel kijken. Hiervoor moesten we eerst door een bos lopen. Na een tijdje zagen we dan de vervallen scheepstunnel. Laatste punt was terugwandelen en en de andere kant op van de straat. De doorsteek van Godarville. We zaten op de helling ons avondeten te verorberen, met beneden de kleine vallei een rivier. Wel leuk waren bepaalde planten. Sommige hadden weerhaakjes, dus bleef het onkruid op je trui plakken. Ambiance verzekerd.

Toen we eindelijk terug naar huis reden, draaide de chauffeur nog een DVD, Bad Boys II . Maar dat boeit niet :p .

Rond 20.00u kwamen we terug aan in Kalmthout, ik was om 20.45u weer thuis. Heel mijn verkloot door zo’n domme excursie. En alsof dat nog niet saai genoeg was, moesten we tijden de uitstap nog talloze opdrachten maken en afgeven.

Vlaanderen boven, Wallonië heeft enkel lelijke straten, lelijke huizen en lelijke mensen :p .

De balle,

Yves

PuntPOP 2004!

Ook dit jaar vindt er in Wuustwezel PuntPOP plaats.

Dit keer zal het plaatsvinden in de Sint-Godelieve Zaal te Wuustwezel. Het eendagsfestival vindt plaats op één mei.

Negen bands zullen het beste van zich geven en dat op twee stages! (Ik vraag me enkel af hoe er nu twee stages kunnen zijn in de Sint-Godelieve Zaal :S).

Er zijn zoals gezegd twee stages, de mainstage met onder andere Sioen en Camden! De tweede stage is de Reflectionstage, genoemd naar het bekende hardcore label. Daar vinden we ondermeer Face Tomorrow, Circle, … .

Tickets kosten € 9 in voorverkoop en kunnen onderandere verkregen worden in café Posthuis. Aan de deuren betaald u € 12.

Persoonlijk verwacht ik veel van PuntPOP dit jaar omdat er enkele bands komen die ik wel graag eens live zou willen zien.

Het feestje begint al om half zeven dus be there!

Meer info? Bezoek de PuntPop site eens.

Page 23

1. Grab the nearest book.

2. Open the book to page 23.

3. Find the fifth sentence.

4. Post the text of the sentence in your journal along with these instructions.

Als we dat doen krijgen we het volgende:

Laten we eerlijk zijn: wie wil er nu 65000 jaar worden?

Wie weet uit welk boek dit komt krijgt van mij gratis webhosting 😀

n.a.v. een zekere reactie van Greet55

Ik zal eerst even de reactie van in het gastenboek citeren.

Door greet55 op 08-04-2004 13:58:40

stelleke zeikballen,
een ventje van “zestien” *yeah* die commentaar geeft op een fuif…
fuiven zijn juist slecht doordat er grut rondloopt van jullie leeftijd. Om vier was eindelijk al da sletterig snotjong het afgetrapt en toen pas is het feestje echt begonnen. Goede muziek, goede sfeer, dj’s die hun muziek niet meer hoefden af te stemmen op een kinderachtig publiek…
Wacht maar tot je zelf wat ouder bent (om uit te gaan) en om te zien hoe leuk het wordt nadat de klein mannen weg zijn. Ooit al een stro-gevecht meegemaakt om half vijf en dj’s die bleven draaien tot half zes? Ik denk het ni te zien aan uw commentaar.

ps: stopt is met te zeiken over uw bekrompen schooltje, jeezes.

Beste Greet55,

Mijn commentaar op fuiven is gewoon een verslag, een persoonlijke mening. U heeft uiteraard het recht om anders te denken. Horrordonk en Dj-Rally (allebei georganiseerd door Chiro?!) zijn de enige 2 fuiven die minder goed waren volgens veel van onze fans.

Als onze site u niet aanstaat, waarom gaat u dan niet naar een van de zovele andere sites? Wie denkt u wel wie u bent, om ons zo te beledigen? Waarom maakt u dan zelf geen site met “goede” commentaar van een “echte fuifganger” en geen “sletterig snotjong” zoals u tieners zo mooi omschrijft *kuch*. Waarschijnlijk bent u iemand van de chrio van Essen, want u bent zowat de enige persoon die niet klaagt over Horrordonk :-p .

En trouwens, een stro-gevecht om half 5, moet een fuif tegen dan niet gestopt zijn zodat de buurtbewoners kunnen slapen? In beschaafde dorpen zoals Wuustwezel of Kalmthout wel.
Oh ja, wat bedoelt u met een goede leeftijd om uit te gaan? Dat zou ik graag eens weten. Want anders kan men een minimumleeftijd opleggen voor een fuif, zodat deze niet verpest kan worden door dat “klein grut” wat voor het meeste van de inkomsten zorgt.

Ik kijk alvast uit naar uw antwoord.

Yves

Dank u wel

Jaja, het is zover. Onze site heeft een eerste mijlpaal van 5.000 bezoekers bereikt. Bij deze wil ik , in naam van heel CNX, alle fans / bezoekers van de site bedanken.

Ohja, ik kan momenteel niet MSN geraken, vanwege een kutfout op een server.

.NET Messenger Service All Features
The .NET Messenger Service is temporarily unavailable. Please try again later.
fout 0x81000301

Het ligt niet aan mijn verbinding ( anders zou ik dit nu niet kunnen posten, D’uh! :p ). Morgen zal het probleem waarschijnlijk wel zijn opgelost, maar ik zet het hier zodat u toch op de hoogte bent.

Nogmaals bedankt voor uw bezoek. Kom de volgende weken zeker nog eens kijken, want zeer binnenkort komen er nieuwe foto’s en ander materiaal op de site.

Greetz,

De Clan

Smells like Nirvana.

Kurt Cobain was de leider van Nirvana, een groep die grote veranderingen bracht in de jaren 90 met hun Grunge muziek.
Vandaag is het exact 10 jaar geleden dat Cobain het leven vaarwel zegde.
Op 5 april 1994 werd hij dood aangetroffen in een kamer boven zijn garage in Seattle.

Ter herdachtenis aan Cobain kan je hier 5 songs downloaden!

About a Girl
Hart Shaped Box
Rape Me
Smells Like Teen Spirit
Turn Around

Nog niet genoeg van Kurt Cobain?
Studio Brussel draait een hele week de beste jaren 90 muziek, met vandaag de Nirvana-Dag en in radar een Nirvana-Special!

Zondag MP3 dag

Zondag, MP3 Dag is een feit!

De bedoeling is dat ik elke week een muziekalbum bespreek en -top of the bill- deze ook nog eens downloadbaar maak in het MP3 formaat!

De muziek zal 1 week beschikbaar zijn en vervolgens verwijdert worden. Volgende week kan je dus een nieuw item verwachten.

Laten we zeggen dat ik voornamelijk alternatieve muziek zal reviewen. Het kan dus zijn dat we een album bespreken vooraleer het hier in België verkrijgbaar is.

Vandaag is The Early November aan de beurt met het album genaamd “The Acoustic [EP]”. Dit albumt verscheen in 2003. Het album bestaat uit 7 akoestische nummers. “Ever So Sweet” bijvoorbeeld is een echte meezinger en naar mijn mening het mooiste liedje op dit album.

Ik kan je verzekeren dat als je van rustige emo houdt “The Acoustic [EP]” zeker een verademing is.

De jongens van The Early November zijn afkomstig van New Jersey en hebben een contract bij Drive-Thru Records, net zoals Something Corporate (bekend van “Punk Rock Princess”).

Wat ik zo bijzonder vind aan The Early November is dat ze hun muziek erg natuurlijk overbrengen met gewone instrumenten. Inplaats van synthesizers en dergelijke te gebruiken gingen ze geleidelijk over naar meer natuurlijke instrumenten zoals de akoestische gitaar. Dit fenomeen kunnen we waarnemen in hun recenste album, “The Room’s Too Cold“. Eigenlijk zit er ook wel wat ironie in dat album.

Als ik The Early November zou moeten categoriseren in een bepaald muziek genre dan zou ik ze toch benaderen als een Emo-punk bandje.

Downloaden maar!

Fatsen met CNX

Of voor de mensen die de titel niet begrijpen => Spijbelen met CNX. Iedereen weet het toch al, dus kan ik nu evengoed vertellen wat WIJ vandaag deden.

Het was vandaag de mundiale dag op onze school. Dit is een maar een saaie bedoeling, althans dat vinden wij toch. Je werkt dan rond een thema, dit jaar was dat Afrika, iets totaal anders dan vorige keer, want toen was het Zimbabwe. Oh, wacht, dat ligt in Afrika. OK, toch gingen we “leuke” dingen doen zoals wandelen (ook zoals ieder jaar) en kregen we een sobere maaltijd (ook zoals ieder jaar). Deze maaltijd hield het volgende in: droog brood, een appel (ook zoals ieder jaar?!) en nog wat drinken.

Wel nieuw waren de activiteiten. Maar dat boeit niet. :p

We besloten dus om gewoon niet naar school te gaan in de voormiddag. Eigenlijk waren er een hoop domme dingen waardoor we nu zijn gekloot :p .

1) we stonden elkaar op te wachten aan de bakker, waar iedereen je ziet staan

2) een X-aantal mensen was op de hoogte van dit evenement, wie weet pisten ze in hun broek en zouden ze ons verraden

3) je wordt toch gevat als je bekend staat bij het secretariaat omdat je soms wel onbeleefd bent of te luid bent

Maar wij zijn CNX voor iets :p .

We besloten om er zelf een veel leukere dag van te maken. Kris, Glenn, ikzelf en onze goede vriend Bren, trokken rond 8.30u Kalmthout in. Steven was het brave jongetje dat mooi naar school ging. Na een kleine discussie over wat we in godsnaam gingen doen, trokken we richting het beschaafde deel van Kalmthout-dorp.

Omdat we graag eten, kochten we wat proviand in een lokale supermarkt. Lions, chips en ranzig-goedkope cola. Nadat we zowat alles hadden verorberd, hingen we nog wat her en der rond. ‘t Was wel spannend, je zag mensen wandelen, misschien wel groepen vna onze school… wat dus niet altijd het geval bleek te zijn. We hebben wat zoals een groepje soldaten in vijandelijk gebied liggen rondsluipen toen we schoolmensen tegenkwamen, hebben weilanden getrotseerd, hebben door regen gelopen, maar vooral eens goed de idioot liggen uithangen.

We zaten ook lang op een bank aan’t skateplein te Kalmthout, waarna we weer richting school slenterden. We wandelden op ons gemak de school binnen, een aantal mensen zeiden “jullie zijn onwettig afwezig geweest.” Goed opgemerkt :p .

We aten geen sobere maaltijd, anders zouden er wel eens wansmakelijke taferelen hebben plaatsgevonden. Toen meneer Sanders en Faes ons kwamen meedelen dat we ons rapport moesten gaan halen bij directeur, kon ons dat niet zo veel schelen, mij toch niet. We moesten naar het secretariaat, die vertelden dat we naar huis moesten bellen “om onze ouders gerust te stellen”. Zij hadden naar onze ouders gebeld om te zeggen dat wij niet op school waren. Mijn stiefpa nam op, was niet kwaad.

Iedereen kreeg zijn/haar rapport rond 13.00u, wij zaten op een bank te wachten, want ze zouden ons wel komen halen. Toen we het wachten beu waren, besloten we om te vragen wanneer we nu onze rapporten in ontvangst konden nemen. 5 minuten later mochten we dan bij de directeur komen. Na een klein gesprek waren we alweer buiten. Ik ken niet hele het gesprek meer, maar ik herinnner mij wel iets. “Waarom waren jullie niet op school? eigenlijk is dat spijbelen… Waar zaten jullie dan wel?”…

De directeur is een vriendelijke man, het is geen stereotiepe bulldog die iedereen uitblaft omdat hij een zekere status heeft die wij niet hebben. Dat viel dus goed mee.

We zijn er vanaf gekomen met 2 strafstudies = 2x 1 uur langer blijven, op woensdag en vrijdag. Niet dat het iets zal helpen, maar ja.

Mijn ma wist nog van niks, m’n stiefpa had niets gezegd. Gelukkig heb ik een goede band met haar. Ze was helemaal niet kwaad. In tegendeel zelfs, ze moest er eens mee lachen. “We zijn toch allemaal jong geweest, toch?” *Touché ma :p

Wat we hebben geleerd:

* Lions in combinatie met goedkope chips en cola is vragen om maagproblemen

* Kalmthout is een vrij saaie gemeente, althans op een gewone werkdag

* Er staat geen draad aan de overkant van die bepaalde wei, dus geen omweg meer maken

* Als je iets doet, moet je alles goed plannen, dus niet op onze domme manier

* als je de winkel binnegaat, leg je rugzak dan even aan de kant in de kast

* spijbelen is niet braaf

* mundiale dag is even saai als de vorige jaren

Zo, dat was het dan ongeveer. We hebben geen spijt van onze daad. Wij hadden tenminste de ballen om te fatsen :p . Je jeugd is de vetste tijd van je leven. Je moet levenen niet altijd de brave uithangen, wat kan je anders later aan je kinderen vertellen?

Maar genoeg gezever nu. GA NAAR BUITEN EN FEEST, HET IS VAKANTIE!

de balle

Yves