Skaten op de Nieuwmoer

Vandaag zijn we nog eens gaan skaten op de Nieuwmoer. We dachten we gaan ‘s avonds dan is het niet zo warm, maar dat viel best wel tegen. Het was nog even warm als gewoon in de dag en onze drankvoorraad was er bij gevolg snel door. We wilden drinken bij gaan kopen aan één of anderedrankautomaat, maar er was er geen!?! Als iemand van de Nieuwmoer of Kalmthout dit leest die daar iets aan kan veranderen, doe er iets aan en zorg dat er automaten of op z’n minst een pidpa-kraantje komen! Maar alé, genoeg gezaagd over het dranktekort.
Veel zijn we niet geland, maar er waren toch wel enkele vette tricks bij. Kris kan nu olliën van de flatwip en 50-50 op de rail, Yves kan nosemanuals op de ollieboxen en ik kan fs popshovit op de ollieboxen. Er zijn ook enkele vette foto’s en filmpjes die je binnenkort of binnen een iets of wat langere periode O_o in het fotoalbum/filmpagina kan zien.

groeten,
Glenn

Bier drinken is gezond!

Nog eens nieuws van onze beruchte VRT teletekst pagina 199.

Zeg nu zelf, als u de keuze moest maken tussen bier en wijn als het toch allebei even gezond is? Juist ja, bier! Goed voor het hart, goed voor het sociale aspect… en je ziet zoveel meer in je leven!

Skatecontest Kalmthout

Nog maar net thuis van de skatecontest in Kalmthout en ik zit hier al weer. Dit keer om julie mijn wonderbaarlijke belevenissen te vertellen over een skatewedstrijd die plaatsvond in Kalmthout.

Ik, Glenn, Yves en vriendin Saar gingen naar de skatecontest in Kalmthout. Dit is een wedstrijd waarbij de skateboarder het beste van zichzelf geeft. De regels van zo’n wedstrijd verschillen nog al eens. Zo mocht je hier bijvoorbeeld wel twee minuten je kunsten laten zien.

Yves moest zijn vriendin eerst nog gaan afhalen aan het station, maar ik en Glenn gingen reeds naar het skateplein van Kalmthout. We kwamen eraan en we zagen veel jongeren, voornamelijk kinderen maar ook het skateteam B-team was er. Zij vierden hun overwinning al vooraleer ze moesten beginnen. Echt veel concurrentie gingen ze niet hebben en dat was achteraf gebleken volkomen waar! De top vijf bestond namelijk volledig uit leden van dit zelfverzekerde skateteam.

Enfin, plots merkten ik en Glenn dat onze keel droog was dus gingen we naar de supermarkt Col**** (reclame op een blog jaja). We kochten 6 blikken jupiler om onze dorst te lessen. De inhoud van die blikken bestond uit een halve liter verfrissende alcohol. We haasten ons, want om twee uur zou de contest reeds aanvangen. Gelukkig waren we nog net op tijd.

De contest kon eindelijk aanvangen. De junioren spraken me niet echt aan, al waren er toch enkelen die erg uitblonken ten opzichte van de rest. Na een korte pauze was het dan de beurt aan +15. Het verschil merkte je zeker wel!

Om een lang verhaal kort te maken: Ik had best naar deze dag uitgekeken en ik heb ook zeker geen spijt dat ik erheen ben geweest. Het is nu alsof ik meer zelfvertrouwen heb gekregen als het om skateboarden gaat. Ik heb gezien dat er ook skaters waren die slechter dan mij waren en dat zelfs in mijn leeftijdscategorie! Je hoeft niet mee te doen om te winnen, maar gewoon voor de sfeer en vooral omdat het leuk is! Al die skaters samen is iets prachtigs. Je zou het zelfs kunst kunnen noemen. Ik had misschien zelf mee moeten doen, maar door het feit dat ik mijn heelflips niet meer kan heb ik misschien wel een goede keuze gemaakt 😀

Nu ga ik mij klaarmaken, want ik ga nog stappen vannacht. Een goede nachtrust alvast en tot morgen. Amen.

Eén man verantwoordelijk voor 70 procent van de computervirussen van 2004

Sven Jaschan, de schrijver van de computervirussen Netsky en Sasserzou verantwoordelijk zijn voor 70 procent van alle virusinfecties in 2004. Eén en ander blijkt uit een inventarisatie door virusbestrijder Sophos.

De 18-jarige techneut Jaschan werd onlangs opgepakt door de Duitse politie. De jongeman zou al toegegeven hebben dat hij zowel de virussen Netsky als Sasser heeft geschreven. En in de vijf maanden die vooraf gingen aan zijn arrestatie, zijn er minstens 25 varianten van deze virussen in omloop gekomen.

Volgens Graham Cluley van Sophos is het geen bemoedigende gedachte dat één persoon verantwoordelijk kan zijn voor zoveel computerproblemen. Richard Starnes, de directeur van de Britse beveiligingsorganisatie ISSA was nochtans zwaar onder de indruk:
“Gaat hij dit op zijn CV zetten”?

bron: het Laatste Nieuws

100ste boeklog

2 dagen geleden werd de 100ste en tevens ook het laatste stukje Boeklog-verhaal op deze weblog gepubliceerd. Het is gedaan, alles is weg. En zo is ook de titel van het laatste verhaaltje. Weg.

Boeklog wilde 100 verhalen bestaande uit telkens 500 woorden op 100 weblogs zien. Meestal gingen ze over vrouwen, maar het waren stuk voor stuk prachtverhalen.

Met Boekblog wilde Dimitri Antonissen, onder de schuilnaam HijX500, aantonen dat je de literaire tijdschriften niet nodig hebt om een goed verhaal te lezen. Dat is hem toch maar mooi gelukt!

Benieuwd wat het volgende plan van Dimitri is.

Downtime…

Jullie zullen het vast gemerkt hebben, -de trouwe bezoekers onder jullie tenminste toch-, dat de website de laatste dag(en) moeilijk te bereiken was of zelfs offline was!

Ik zal er kort over zijn. Het probleem lag bij onze hoster, ook wel eniki.NET genaamd. Na het plaatsen van een nieuwe HDD (Hard Disk Drive voor de n00bs) crashte die al snel weer door een geïnstalleerde formmail (voor de kenners die weten dat dit een buggy programma is) dat telkens e-mails bleef zenden naar AOL users.

Ik zou graag Arron willen bedanken, hij is één van de eigenaars van eniki.NET en heeft ons weer online geholpen! Ondanks dit alles blijf ik toch bij deze kwaliteit webhoster. Iedereen maakt wel eens fouten maar zoals in het echte leven moet je naar mijn mening toch iedereen een tweede kans geven en relativeren. Een derde kans is misschien al twijfelbaar maar dat is toch ook nog bespreekbaar.

Enfin, hopelijk tot zo snel mogelijk!

O Dierbaar België …

Het is vandaag 21 juli, het is dus met andere woorden vandaag de Nationale Feestdag. Dat moet gevierd worden.

De nationale feestdag staat dit jaar in het teken van de 60ste verjaardag van de bevrijding van België. De 12 geallieerde landen: het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Polen, Frankrijk, Tsjechië, Slowakije, Noorwegen, Denemarken, Nederland, Luxemburg en Rusland (die meehielpen bij de bevrijding van België) zijn samen met Duitsland uitgenodigd voor de herdenkingsplechtigheden en het traditioneel défilé.

Ook een groot aantal oud-strijders zal deelnemen aan het défilé. Voor de gelegenheid zullen ook historische voertuigen te zien zijn.Het délifé start om 15.30u, wanneer Albert II zal worden ontvangen in de Wetstraat te Brussel (u allen wel gekend). Even later volgt de troepbeschouwing, omstreeks 16.00u volgt het militair en burgerlijk défilé op het paleizenplein.
Er zal ook gefeest worden in het park (van het Koningsplein tot het Poelaertplein zullen er allerlei activiteiten plaatsvinden).
Vuurwerk zal u rond 23.00u kunnen bewonderen rond het Paleis der Academiën op het Paleizenplein.
Dit alles zal zoals ieder jaar ook te volgen zijn op de televisie.

Ook zullen er in elke gemeente een aantal activiteiten plaatsvinden, maar u moet zelf maar uitvissen wat dat allemaal precies inhoudt.

Ik zou zeggen: geniet van deze vrije dag, drink met mate(n), verwen uw familie op een etentje,…. U ziet maar hoe u deze dag zal vieren.

“Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht”.

Enhanced by Zemanta