Schuim tot over je oren!

Iemand van jullie al eens naar een zogenaamde schuimparty geweest? Ik heb er mooie herinneringen aan, maar vanzelfsprekend ook minder mooie.

Tegenwoordig moet een fuif niet meer gewoon zijn, alles moet anders. Er zijn nieuwe tijden aangebroken in onze steeds veranderende maatschappij. Dit heeft ook zijn invloed op het fuifleven. Het bedrijf Foamy Fun bijvoorbeeld zorgt voor spetterende Schuimparty’s en zo’n pary mocht ik dus gisteren meemaken te Sint-Lenaarts.

Glenn, ik en Gunther waren van de partij en we vertrokken richting Sint-Lenaarts. Na een tijdje zoeken vonden we de locatie. Een uitgestrekte boerenweide wat achteraf gelegen, typisch voor een boerenbal dus. De inkom was vier euro, wel naar de dure kant maar het geld loonde zijn moeite. We kregen er zelfs een minigrip plastieken zakje bij, wat achteraf nodig zou zijn gebleken voor je portefeuille EN je bonnen in te steken. Dit was Kris dus blijbkaar vergeten, waardoor de bonnen doorweekt waren en ze nog maar halfgeldig bleken. Er was niet zo’n massale opkomst, maar dat hoefde ook niet want anders zou er toch alleen maar chaos ontstaan.

Wat houdt zo’n schuimparty nu juist in zul je je misschien afvragen? Wel, als de zaal volgelopen is met party people wordt in de plaatselijke voorziene ruimte schuim losgelaten uit een soort van mechanisme dat er boven hangt. Als je daaronder gaat staan komt er schuim uit, zodat het heel de ruimte voorziet van schuim. De schuim ontstaat door een mengsel van water en een dreft-achtig ruikend product.

Nadat we al enkele pintjes uit hadden werd het dus tijd om het schuimgevoel mee te maken en dat deden we dus ook. Eerst stond de schuim tot aan onze knieën, een tijdje later al tot mijn haar maar dat bederfde het plezier in geen geval. Schuiven deed je vanzelf en vallen ook. Op een bepaald moment ging zelfs één mijn schoenen bijna uit. De avond vloog voorbij en de volgende ochtend werd ik vroeg wakker, zoveel kan ik er mij dan ook niet meer van herinneren. De gevolgen heb ik uiteraard wel ondervonden.

Wat zijn nu de gevolgen van zo’n schuimparty?
– Eventuele huidirritaties vanwege het goedkope, dreftruikende schuimproduct.
– Natte klederen.
– Pikkende ogen.
– Een kater, gepaard met maagklachten.
– Blauwe plekken.
– De rest zal u zelf wel ondervinden.

Enfin, ik zag dat het goed was, maar misschien toch iets te schuimig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *