O Dierbaar België …

Het is vandaag 21 juli, het is dus met andere woorden vandaag de Nationale Feestdag. Dat moet gevierd worden.

De nationale feestdag staat dit jaar in het teken van de 60ste verjaardag van de bevrijding van België. De 12 geallieerde landen: het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Polen, Frankrijk, Tsjechië, Slowakije, Noorwegen, Denemarken, Nederland, Luxemburg en Rusland (die meehielpen bij de bevrijding van België) zijn samen met Duitsland uitgenodigd voor de herdenkingsplechtigheden en het traditioneel défilé.

Ook een groot aantal oud-strijders zal deelnemen aan het défilé. Voor de gelegenheid zullen ook historische voertuigen te zien zijn.Het délifé start om 15.30u, wanneer Albert II zal worden ontvangen in de Wetstraat te Brussel (u allen wel gekend). Even later volgt de troepbeschouwing, omstreeks 16.00u volgt het militair en burgerlijk défilé op het paleizenplein.
Er zal ook gefeest worden in het park (van het Koningsplein tot het Poelaertplein zullen er allerlei activiteiten plaatsvinden).
Vuurwerk zal u rond 23.00u kunnen bewonderen rond het Paleis der Academiën op het Paleizenplein.
Dit alles zal zoals ieder jaar ook te volgen zijn op de televisie.

Ook zullen er in elke gemeente een aantal activiteiten plaatsvinden, maar u moet zelf maar uitvissen wat dat allemaal precies inhoudt.

Ik zou zeggen: geniet van deze vrije dag, drink met mate(n), verwen uw familie op een etentje,…. U ziet maar hoe u deze dag zal vieren.

“Voor Vorst, voor Vrijheid en voor Recht”.

Enhanced by Zemanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *