Skatecontest Kalmthout

Nog maar net thuis van de skatecontest in Kalmthout en ik zit hier al weer. Dit keer om julie mijn wonderbaarlijke belevenissen te vertellen over een skatewedstrijd die plaatsvond in Kalmthout.

Ik, Glenn, Yves en vriendin Saar gingen naar de skatecontest in Kalmthout. Dit is een wedstrijd waarbij de skateboarder het beste van zichzelf geeft. De regels van zo’n wedstrijd verschillen nog al eens. Zo mocht je hier bijvoorbeeld wel twee minuten je kunsten laten zien.

Yves moest zijn vriendin eerst nog gaan afhalen aan het station, maar ik en Glenn gingen reeds naar het skateplein van Kalmthout. We kwamen eraan en we zagen veel jongeren, voornamelijk kinderen maar ook het skateteam B-team was er. Zij vierden hun overwinning al vooraleer ze moesten beginnen. Echt veel concurrentie gingen ze niet hebben en dat was achteraf gebleken volkomen waar! De top vijf bestond namelijk volledig uit leden van dit zelfverzekerde skateteam.

Enfin, plots merkten ik en Glenn dat onze keel droog was dus gingen we naar de supermarkt Col**** (reclame op een blog jaja). We kochten 6 blikken jupiler om onze dorst te lessen. De inhoud van die blikken bestond uit een halve liter verfrissende alcohol. We haasten ons, want om twee uur zou de contest reeds aanvangen. Gelukkig waren we nog net op tijd.

De contest kon eindelijk aanvangen. De junioren spraken me niet echt aan, al waren er toch enkelen die erg uitblonken ten opzichte van de rest. Na een korte pauze was het dan de beurt aan +15. Het verschil merkte je zeker wel!

Om een lang verhaal kort te maken: Ik had best naar deze dag uitgekeken en ik heb ook zeker geen spijt dat ik erheen ben geweest. Het is nu alsof ik meer zelfvertrouwen heb gekregen als het om skateboarden gaat. Ik heb gezien dat er ook skaters waren die slechter dan mij waren en dat zelfs in mijn leeftijdscategorie! Je hoeft niet mee te doen om te winnen, maar gewoon voor de sfeer en vooral omdat het leuk is! Al die skaters samen is iets prachtigs. Je zou het zelfs kunst kunnen noemen. Ik had misschien zelf mee moeten doen, maar door het feit dat ik mijn heelflips niet meer kan heb ik misschien wel een goede keuze gemaakt 😀

Nu ga ik mij klaarmaken, want ik ga nog stappen vannacht. Een goede nachtrust alvast en tot morgen. Amen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *