De wereld van de grote mensen

Weet je wat me vandaag opviel? Dat volwassen mensen zich soms zo onvolwassen kunnen gedragen. Zo roddelen ze bijvoorbeeld héél de dag, dat is toch niet volwassen? Althans, op mijn werk toch. Of is dat iets menselijk? Mannen roddelen met vrouwen en omgekeerd. En dan zit je daar als kleine jongen tussen volwassen mensen en soms denk je dan wel eens dat je zelf volwassener bent! Maar jammer genoeg is dat maar een illusie. Niet dat ik al volwassen wil zijn, integendeel zelfs! Geef mij maar de leeftijd van veertien of vijftien, dat was nog eens een tijd en nog geen twee jaar geleden voor mij. Toch wil je op die leeftijd al een verantwoordelijkheid, maar als je ze dan hebt wil je er weer van af.

Maar wat moet het toch een goed gevoel hebben als je vast benoemd bent. Je hebt een vaste baan, je kan nauwelijks ontslagen worden en als je je een beetje gedraagd kan je bijna alles doen wat je wilt. Lees deze zin even opnieuw, met de nadruk op bijna.

Of ben ik dan helemaal verkeerd? Want volwassen mensen moeten toch nog een gezin onderhouden als ze dat dan al hebben? Maar dat verschilt dan weer onderling tussen mannen en vrouwen. Niet dan?

Enfin, deze dingen zijn iets voor later.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *