Eeuwenoud wiskundeprobleem opgelost door student!

Een Eindhovense student heeft een eeuwenoud wiskundig probleem gekraakt. Na twee jaar puzzelen heeft hij een formule bedacht waarmee de nulpunten van elke wiskundige vergelijking berekend kunnen worden.

Fontys Hogeschool Toegepaste Natuurwetenschappen in Eindhoven, waar de student school loopt, noemt de ontdekking donderdag een “enorme wiskundige doorbraak”. Sinds de Egyptenaren proberen wetenschappers en wiskundigen het probleem op te lossen. De laatste stap op dit gebied werd gezet in 1832.
Voor de student was het net gezien die eeuwenlange worsteling “een uitdaging” om het puur theoretische vraagstuk op te lossen. “Ik voelde me altijd al thuis in het denken in abstracties. Vooral de hogegraadsvergelijking van de nulpunten intrigeerde me omdat wetenschappers hier al sinds eeuwen een oplossing voor proberen te vinden”, klonk het.

(via)

Allemaal goed en wel, maar dat verandert toch veel aan de wiskunde??
Normaal gezien als je een negatieve discriminant hebt heb je geen nulpunten en is het gedaan, maar nu kan je dan blijkbaar wel nulpunten berekenen en dan kan je wel verder gaan…

Glenn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *