Cactusextract verzacht kater

Onderzoekers van de Universiteit van Tulane in de Verenigde Staten hebben proefondervindelijk bewezen dat een extract uit Opuntia ficus-indica de symptonen van een harige kater vermindert.

Aan een aantal vrijwilligers werd een pil toegediend die een extract bevatte van de schil van de vrucht van de Opuntia. Een evengroot aantal werd een placebo (valse pil) gegeven. Daarna mochten ze allen een hoeveelheid alcohol consumeren waarvan geweten is dat het een kater zal veroorzaken. Alle vrijwilligers werden naar huis gevoerd en gevraagd de volgende dag terug te komen voor tests.

Twee weken later werd de proef herhaald, maar deze keer kregen diegenen die de echte pil gekregen hadden, de placebo en omgekeerd.

De dag erna werden ze allemaal getest en bevraagd op misselijkheid, hoofdpijn, een droge mond en verminderde eetlust – de typische symptonen van een kater. De onderzoekers vonden dat misselijkheid, droge mond en verminderde eetlust bijna volledig afwezig waren bij diegenen die het extract gekregen hadden.

Het was al langer geweten dat een ‘kater’ infeite een mate van infectie is, veroorzaakt door de verontreinigingen in de drank en de afbraakprodukten van de alcohol als die afgebroken wordt door het lichaam. Het cactusextract vermindert blijkbaar de inflammatie van weefsels.

Glenn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *