Amerikaanse verkiezingen 2004

Aanstaande maandag vinden de Amerikaanse presidentsverkiezingen weer plaats. Wordt Bush herkozen of trekt Kerry aan het langste touwtje? Het is een onderwerp waar het laatste woord nog niet over gezegd is. Duizenden websites, dossieren en zoveel meer. Wat het resultaat ook mag wezen, er zal heus een hele heisa rond zijn of we dat nu willen of niet.

Nu er gisteren -oh zo toevallig toch allemaal- weer een videotape met onze vriend Osama Bin Laden in de hoofdrol is opgedoken zal dit ongetwijfeld het eindresultaat van de verkiezingen beïnvloeden. De Amerikanen zullen zich nóg meer bedreigt en onveilig voelen en Bush zal daar voordeel uit halen. Een doorn in het oog dus voor Kerry en wellicht de druppel die de emmer doet vollopen. Kerry is eigenlijk al uitgeteld. Bush kan zich weer eens goedspreken en “The war against terrorism verderzetten. Nochtans een benarde situatie voor Bush want nu zal hij écht wel z’n best beentje vooruit moeten zetten om Osama te strikken. ‘Kdenk niet dat hij ooit zal kunnen zeggen “We’ve got Him” -ondanks dat hij dat wel bij Saddam Hussein kon doen- want zijn Bush en de Bin Laden’s niet de beste vriendjes? Ook al sneuvelden er duizenden mensen op 11 september, Bush deed en zal er niets aan doen. Denken jullie dat het Amerikaanse volk dat blijft pikken? Ooit -en ik denk dat dat héél binnenkort zal zijn- zal er verzet komen mocht Bush zijn beleid nog eens overdoen. Hetgeen vrijheid zou moeten voorstellen wordt nog meer onrechtvaardigheid en die vrijheid is op sterven na dood.

Ondanks de videotape, ondanks dat men besef heeft over de gevoerde politiek van Bush voel ik aan dat Bush ook zijn volgende ambtstermijn zal uitzitten. Zijn charisma, zijn statements, ze zijn allemaal zoveel beter dan die van Kerry om de gemiddelde Amerikaan aan te spreken. Persoonlijk zou ik Bush zelfs een beter President vinden dan Kerry mede door het feit dat Bush zich zeer sterk wist te herpakken in het tweede debat. Ik ben niet pro Kerry, noch pro Nader maar alsjeblieft Amerika, stem niet Bush! Allemaal erg subjectief. Misschien denkt u er anders over of misschien juist niet. De meningen zijn verdeeld, zo zijn ook de mensen. May God Bless Us en dit keer niét in het voordeel van Bush.

Donder-MP3-dag

T is donderdag en tijd om u de allereerste, donderende, exclusieve oftewel Donder-MP3-dag te presenteren. De conceptie is eenvoudig en misschien heeft u het al eens eerder gezien op andere blogs onder een andere naam. Enfin, vanaf heden zal ik u dus elke donderdag overweldigen met een resem links naar downloadbare MP3 albums of losse bestanden die ik her en der van het immense internet pluk. Illegaal zegt u? Zeker niet, want wat ik doe is simpelweg doorlinken naar mensen die zo vriendelijk waren toegang te bieden tot hun directory op een webserver.
Deze webservers zijn vaak snel dus heeft u de MP3 bestanden binnen een mum van tijd binnengehaald! Genoeg gezeverd nu…
– Het oude doch begeerde album 80-85 van Bad Religion.

– Wat losse nummers met onder andere Jane’s Addiction, Yeah Yeah Yeah’s, Ramones, Rolling Stones, Iggy Pop en meer.

– Songs about peace oftewel een mapje waarin onder andere R.E.M., Anti-Flag en Spearhead zingen over vrede.

– Een directory vol punk mp3’s netjes verpakt in mapjes -waarvan sommige mapjes al wat voller zijn dan anderen- waaronder Dead Kennedy’s, Rice Against, Alkaline Trio, ….

Om af te sluiten, als kers op de slagroomtaart, als klap op de vuurpijl een hele rist albums van onder andere Bjork, Tools, ACDC, Offspring, Queens of the Stone Age, Slipknot, The Smashing Pumpkins. Gewoonweg teveel om op te noemen en dus goed voor uren luisteramusement ondanks dat de download snelheid niet altijd meezit.

Volgende week meer goeds!

Een busritje met De Lijn

Pff, de dag is nog maar net begonnen en ik ondervind al problemen! Vanmorgen moest ik reeds om half negen opstaan want ik moest de bus nemen met eindbestemming Brasschaat – Dr. Roosenplein. Na een leuk fietstochtje kwam ik aan in Wuustwezel Dorp waar ik mijn fiets gewoonlijk wegzet en wachtte daar op de bus. Het leek mij nogal vreemd dat er op een donderdagochtend nog wel meer dan vijf mensen op de bus stonden te wachten. De bus was weer iets te laat, dat konden we ook verwachten. Wat mij wel irriteerde was het feit dat we er niet allemaal op konden! Plots wist ik waarom het zo druk was! Vandaag begint namelijk het grootste en meestbelovende festival ook wel Rock Werchter genaamd. Ik kon nog juist in de bus, wat een geluk want anders had ik nooit op tijd in Brasschaat geweest! In de bus stikte het van de mensen, voornamelijk jeugd maar ook bomma’s die naar weet ik veel moesten. Gelukkig moest ik al vroeg afstappen anders had ik het niet meer uitgehouden. Ik heb mij laten informeren dat er in zo’n normale bus 99 man op kan. Wel, op deze bus zaten er wel 150 op! Gelukkig heb ik in het zwart kunnen rijden :D. Enfin, een tijdje later was ik dus in Brasschaat aangekomen. Dat was dus de heenreis. De terugreis was ook al hilarisch! De bus kwam weer te laat en dit keer wel tien minuten! Ik had dit keer wel het geluk dat er maar vijf mensen opzaten. Minder leuk was dat er marginale mensen opzaten. Ik heb niets tegen immigranten, maar als ze met hun vriendin zitten te vrijen in de bus en overstaanbare praatjes uitkramen wil je hen toch liever niet in je buurt. Ze stapten uiteindelijk nog uit op dezelfde plaats als mij.

Ik begrijp nog steeds niet waarom ik niet van plaats ben verandert. Gelukkig zit ik nu gezellig thuis, niet buiten in de regen.

Maar goed, waarom zit ik dit hier eigenlijk te bloggen?

Ik vind dat er dringend eens hervormingen moeten komen bij De Lijn! Eerst en vooral vind ik dat er op een dag waarop je kan verwachten dat er een massale opkomst is van mensen, je beter extra bussen in kan zetten richting Antwerpen. Ten tweede moeten er ook in het algemeen meer bussen beschikbaar zijn in een gemeente zoals Wuustwezel, waar de bus het enkele openbaar vervoer is. De verbinding is wel goed, daar kan ik niet over klagen. De prijs heb ik ook geen problemen mee. De buschauffeurs van De Lijn mogen trouwens ook wel eens wat vriendelijker zijn! Als je zoals mij iemand bent die maar af en toe de bus neemt om een uitstapje te doen, moet men niet boos worden als je geen abbonement hebt. Ok, de buzzy pass is wel iets handig, maar heb ik dat nodig? Ik denk het niet, althans nu toch nog niet.

Het enige goede aan “De Lijn” is misschien nog dat het een overheidsinstelling is! Voor mij hoeft er geen enkele overheidsdienst geprivatiseerd worden, want anders krijg je nog veel meer chaos!

Bedankt “De Lijn”, jullie hebben mijn daag weer goed verknalt.

Invasie van het Aziatisch lieveheersbeestje

Het lieveheersbeestje “Harmonia axyridis“, gekend onder de naam Aziatisch lieveheersbeestje, vindt meer en meer zijn weg naar de Belgische huizen. Dat meldt natuurorganisatie Natagora. Natagora ontving de voorbije dagen heel wat oproepen van mensen die kloegen over het diertje.

Aziatische lieveheersbeestjes werden enkele jaren geleden in België ingevoerd voor de biologische strijd tegen bladluizen. Sindsdien verspreiden ze zich over het hele land. Het gaat om een heel vraatzuchtige soort lieveheersbeestje die inheemse soorten bedreigt. In de herfst zoeken de beestjes een plaats om te overwinteren en dringen zo de huizen binnen.

Volgens Natagora was de import van de diersoort niet nodig aangezien er een inheemse soort bestaat die zijn nut heeft bewezen in de biologische strijd. Voor de organisatie tonen deze problemen aan dat er heel wat gevaren bestaan wanneer vreemde diersoorten ons land worden binnengebracht.

(via)

nooooooooooooo, straks eten ze ons nog op ofzo O_o

Glenn

Stevens rare gedachtengoed?

Heb je dat ook wel eens dat je voelt dat je tegen de muur praat,Heb je wel eens het gevoel dat niemand je mag,Heb je wel eens het gevoel dat iedereen om je lacht? WEL hier is de oplossing: DRINK EENS EEN COLA.Bij mij werkt dat altijd kalmerend en het maakt me hyperactief zodat ik alle stress eens goed kwijt kan door bvb tege de muur te slaan(en toen haddek men hand gebroke:P). Een gouden raad van nonkel Steven

Steven

7 dagen, 7 punknummers

Het is toch prachtig dat hoe goed of slecht je je ook voelt, je dat altijd in muziek kan uitdrukken. Wel, ik voel me de laatste tijd erg “kut”. Deze muziek mag dan wel erg pessimistisch klinken maar het geeft me desalniettemin een beter gevoel. Hierbij prensenteer ik u 7 dagen, 7 punknummers.

Taking Back Sunday – Little Devotional omdat ik helemaal verward en verstrooid en vooral om antwoorden zoek.

Aroma di Amore – Zij is Blij omdat ik wil dat zij blij is, dat zij mij zoekt.

The Get Up Kids – Lion And The Lamb omdat ik mij de wereldproblematiek aantrek.

Next Week Friday – You Look Like Love. Ik associeer al het goede met haar.

Jimmy Eat World – Pain omdat de gasten van Jimmy Eat World meevoelen met mijn pijn.

Bouncing Souls – Hopeless omdat alles zo hopeloos is.

Captain Compost – Oya Lele. Gewoon omdat we eigenlijk alles in deze wereld moeten relativeren.

Levenslange Big Brother gepland

Levenslange Big Brother gepland
In Duitsland start op 1 maart een
nieuwe variant van de realitysoap “Big
Brother”.
De kandidaten zullen gedurende decennia
in een speciaal gebouwde Big Brother-
stad leven, zo schrijft “Welt am
Sonntag”.
In de stad zouden winkels zijn, een
kerk, een markt en een klein bos. De
kandidaten zouden werkloos moeten zijn.
Tijdens hun verblijf in de stad zouden
ze een beroep moeten leren of andere
talen. De makers hopen dat er ook
gezinnen gesticht worden.(via)

Ruikt het hier naar een Trumanshow?

Vrijdag 22 oktober redesign!

Omdat ik stilaan ben uitgekeken op dit design plan ik om een redesign uit te voeren welke deze vrijdag te bewonderen zal zijn. Deze redesign houdt ook de volledige implementatie van ReactBlog logware in! Als klap op de vuurpijl zullen er nog enkele filmpjes worden toegevoegd! Hopelijk tot vrijdag met een frisse, nieuwe start.

Oh ja… suggesties zijn altijd welkom dus aarzel niet om te reageren.