Dodgeball

Jaja, dit is echt een aanrader om naar te kijken! Dit is zo een komedie met van die rare/lage humer waardoor je de regelmatig strijk ligt van het lachen.

Dodgeball is een film van Ben Stiller.

A True Underdog Story volgt het vaste stramien van een “normale” hoofdpersoon met komische sidekicks en een erg foute tegenstander. De sidekicks van LaFleur zijn: Justin, die ervan droomt om bij de cheerleaders te mogen; Owen, een enorme nerd; Dwight, een nichterig watje; Steve the Pirate, zijn naam zegt al genoeg; en Gordon, een sukkel, die niet ziet wat er om hem heen gebeurt. Zij moeten het opnemen tegen White Goodman (Ben Stiller). Stiller weet de show weer te stelen. In de film is hij de foute White Goodman, die zichzelf in zo’n beetje iedere zin weet tegen te spreken. Bovendien overschat hij zichzelf mateloos – het motto van zijn fitnessketen is niet voor niets: “Here at Globo Gym we’re better than you and we know it.”

Het verhaal, Peter LaFleur is de eigenaar van een sportschool die niet echt veel verdient. Hij komt zo diep in de schulden terecht dat enkel een wonder hem kan redden. Daardoor wordt de sportschool bedreigd door overname door z’n concurrent Globo Jym. Om zijn school te kunnen redden heeft hij $50.000 nodig. Zijn vrienden komen hem ter hulp en ze verzinnen een plan. Ze zien in de krant een advertentie staan over het jaarlijkse Dodgeball toernooi, de hoofdprijs is $50.000, net wat ze nodig hebben. Ze besluiten dus om hieraan mee te doen hoewel ze nog nooit dodgeball gedaan hebben.

Een beetje info over het spel dodgeball, dit dien gespeeld te worden onder de 5 d’s:
Dodge, Duck, Dip, Dive, Dodge

Tijdens de wedstrijd volgen zich de grappige dingen natuurlijk snel op en als je de rest wil weten moet je de film maar gaan zien.

enkele filmpjes van White Man
kijk ook eens naar de trailer

(meer info)

Glenn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *