Open Bedrijvendag bij IJsboerke

In het kader van Opend Bedrijvendag ging Kris met ouders en zus naar IJsboerke.

IJsboerke, al menige jaren specialist in kwaliteitsroomijs opende haar deuren en toonde een deel van haar productieproces. We waren om half tien reeds vertrokken richting Tielen, de thuishaven van IJsboerke. Daar aangekomen liep het al mis. Aan het grote complex stond een massa mensen. Het gaat hier wel degelijk om een massa. Als ik er een cijfer erop zou moeten plakken zouden het er enkele duizenden zijn geweest. Dat het IJsboerke véél volk aantrekt verraste me niet maar dat er duizenden mensen zouden zijn was toch wel een tegenslag. Dat alles resulteerde in twee uren (of was het nu iets langer?) wachten. Na die twee uren kregen we direct toegang nadat we een mutsje van kunststof op ons hoofd hadden gezet(vergelijkbaar met de regennetjes van de bomma’s) en een plastieken gewaad om ons lijf hadden getrokken. De reis doorheen het complex bedroeg slechts 450 meter wat ik uitermate weinig vond. We hebben enkel de afwerking van de producten gezien gaande van Big’s tot waterijsjes en roomijs. Hoe het échte roomijs gemaakt werd hebben we niet gezien en dat is nu net wat ik wél wou zien! Teleurgesteld en vol ongenoegen verlieten we het complex. Gelukkig werd er net bij de uitgang nog ne crème glace uitgedeeld wat het allemaal toch nog een beetje goed maakte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *