Afrekening in zaal Rex

Gisteren ben ik samen met Glenn en Steven naar de Afrekening geweest in zaal Rex. Dat was dus in Essen. Voor ons was het de eerste keer dat we naar een dergelijke fuif zijn geweest.
Voor een prijs van 7.50 EUR mochten we het complex aanschouwen en ons te pletter zuipen.

Zaal Rex is bekend voor zijn undergroundsfeertje en dat kwam gisteren des te meer tot uiting. Die van Studio Brussel waren blijkbaar goed ingelicht want ze brachten ons een spetterende licht, geluid én rookshow! Dat alles gaf een euforisch, machtig sentiment. Daarbovenop kregen we nog eens Tom Helsen ook.
U weet wel, de man die ooit Humo‘s rock rally won. Dit keer niet zingend, maar wel gooiend met massa’s “u heeft een cd gewonnen” papiertjes waar we er uiteraard géén van hebben gewonnen.

Ook de muziek viel goed mee gaande van metal tot melige pop liedjes. Resultaat: momenten van headbangend en minipogo’end tot melancholisch meezingend met de prachtige Dry Your Eyes van the Streets.

Ik kan dus stellen dat de Afrekeningfuiven echt wel een aanrader zijn als je enigszins van het concept van de Afrekeningmuziek houdt. Iets wat je zeker eens moet beleven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *