Een busritje met De Lijn

Pff, de dag is nog maar net begonnen en ik ondervind al problemen! Vanmorgen moest ik reeds om half negen opstaan want ik moest de bus nemen met eindbestemming Brasschaat – Dr. Roosenplein. Na een leuk fietstochtje kwam ik aan in Wuustwezel Dorp waar ik mijn fiets gewoonlijk wegzet en wachtte daar op de bus. Het leek mij nogal vreemd dat er op een donderdagochtend nog wel meer dan vijf mensen op de bus stonden te wachten. De bus was weer iets te laat, dat konden we ook verwachten. Wat mij wel irriteerde was het feit dat we er niet allemaal op konden! Plots wist ik waarom het zo druk was! Vandaag begint namelijk het grootste en meestbelovende festival ook wel Rock Werchter genaamd. Ik kon nog juist in de bus, wat een geluk want anders had ik nooit op tijd in Brasschaat geweest! In de bus stikte het van de mensen, voornamelijk jeugd maar ook bomma’s die naar weet ik veel moesten. Gelukkig moest ik al vroeg afstappen anders had ik het niet meer uitgehouden. Ik heb mij laten informeren dat er in zo’n normale bus 99 man op kan. Wel, op deze bus zaten er wel 150 op! Gelukkig heb ik in het zwart kunnen rijden :D. Enfin, een tijdje later was ik dus in Brasschaat aangekomen. Dat was dus de heenreis. De terugreis was ook al hilarisch! De bus kwam weer te laat en dit keer wel tien minuten! Ik had dit keer wel het geluk dat er maar vijf mensen opzaten. Minder leuk was dat er marginale mensen opzaten. Ik heb niets tegen immigranten, maar als ze met hun vriendin zitten te vrijen in de bus en overstaanbare praatjes uitkramen wil je hen toch liever niet in je buurt. Ze stapten uiteindelijk nog uit op dezelfde plaats als mij.

Ik begrijp nog steeds niet waarom ik niet van plaats ben verandert. Gelukkig zit ik nu gezellig thuis, niet buiten in de regen.

Maar goed, waarom zit ik dit hier eigenlijk te bloggen?

Ik vind dat er dringend eens hervormingen moeten komen bij De Lijn! Eerst en vooral vind ik dat er op een dag waarop je kan verwachten dat er een massale opkomst is van mensen, je beter extra bussen in kan zetten richting Antwerpen. Ten tweede moeten er ook in het algemeen meer bussen beschikbaar zijn in een gemeente zoals Wuustwezel, waar de bus het enkele openbaar vervoer is. De verbinding is wel goed, daar kan ik niet over klagen. De prijs heb ik ook geen problemen mee. De buschauffeurs van De Lijn mogen trouwens ook wel eens wat vriendelijker zijn! Als je zoals mij iemand bent die maar af en toe de bus neemt om een uitstapje te doen, moet men niet boos worden als je geen abbonement hebt. Ok, de buzzy pass is wel iets handig, maar heb ik dat nodig? Ik denk het niet, althans nu toch nog niet.

Het enige goede aan “De Lijn” is misschien nog dat het een overheidsinstelling is! Voor mij hoeft er geen enkele overheidsdienst geprivatiseerd worden, want anders krijg je nog veel meer chaos!

Bedankt “De Lijn”, jullie hebben mijn daag weer goed verknalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *