Amerikaanse verkiezingen 2004

Aanstaande maandag vinden de Amerikaanse presidentsverkiezingen weer plaats. Wordt Bush herkozen of trekt Kerry aan het langste touwtje? Het is een onderwerp waar het laatste woord nog niet over gezegd is. Duizenden websites, dossieren en zoveel meer. Wat het resultaat ook mag wezen, er zal heus een hele heisa rond zijn of we dat nu willen of niet.

Nu er gisteren -oh zo toevallig toch allemaal- weer een videotape met onze vriend Osama Bin Laden in de hoofdrol is opgedoken zal dit ongetwijfeld het eindresultaat van de verkiezingen beïnvloeden. De Amerikanen zullen zich nóg meer bedreigt en onveilig voelen en Bush zal daar voordeel uit halen. Een doorn in het oog dus voor Kerry en wellicht de druppel die de emmer doet vollopen. Kerry is eigenlijk al uitgeteld. Bush kan zich weer eens goedspreken en “The war against terrorism verderzetten. Nochtans een benarde situatie voor Bush want nu zal hij écht wel z’n best beentje vooruit moeten zetten om Osama te strikken. ‘Kdenk niet dat hij ooit zal kunnen zeggen “We’ve got Him” -ondanks dat hij dat wel bij Saddam Hussein kon doen- want zijn Bush en de Bin Laden’s niet de beste vriendjes? Ook al sneuvelden er duizenden mensen op 11 september, Bush deed en zal er niets aan doen. Denken jullie dat het Amerikaanse volk dat blijft pikken? Ooit -en ik denk dat dat héél binnenkort zal zijn- zal er verzet komen mocht Bush zijn beleid nog eens overdoen. Hetgeen vrijheid zou moeten voorstellen wordt nog meer onrechtvaardigheid en die vrijheid is op sterven na dood.

Ondanks de videotape, ondanks dat men besef heeft over de gevoerde politiek van Bush voel ik aan dat Bush ook zijn volgende ambtstermijn zal uitzitten. Zijn charisma, zijn statements, ze zijn allemaal zoveel beter dan die van Kerry om de gemiddelde Amerikaan aan te spreken. Persoonlijk zou ik Bush zelfs een beter President vinden dan Kerry mede door het feit dat Bush zich zeer sterk wist te herpakken in het tweede debat. Ik ben niet pro Kerry, noch pro Nader maar alsjeblieft Amerika, stem niet Bush! Allemaal erg subjectief. Misschien denkt u er anders over of misschien juist niet. De meningen zijn verdeeld, zo zijn ook de mensen. May God Bless Us en dit keer niét in het voordeel van Bush.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *