Fahrenheit 9/11

Gisteren vond er een filmforum plaats in UGC Antwerpen waaraan onze school ook deelnam net zoals vele andere scholen. De film in kwestie was Fahrenheit 9/11 en hoe verheugd dat ik en vele anderen waren… veel plezier met het lezen van dit verslag.

Ongeveer een jaar geleden kreeg ik de gelegenheid om Bowling For Columbine te zien welke ook geregiseerd, geschreven én gepubliceerd werd door Mike MooreBowling For Columbine was een resolute verademing voor mij en daarom juist verwachtte ik ook veel van Fahrenheit 9/11. Nochtans was Fahrenheit 9/11 net niét wat ik vermoedde. Het was volledig buiten mijn verwachtingen wat niet wil zeggen dat de film slecht was. Fahrenheit 9/11 handelt over de relatie tussen Bush en de Bin Laden’s maar ook over 11 september wat eigenlijk niet de bedoeling was van Moore. Maar dat wist u ongetwijfeld al wantFahrenheit 9/11 kwam dan ook niet onopgemerkt in de media. ‘T is ongelooflijk hoe Michael Moore weet te spelen met klank en beeld. En soms vraag ik mezelf af hoe hij in godsnaam aan dat beeldmateriaal komt! Alles dat ik voorheen wist werd nog eens benadrukt en verduidelijkt en datgeen werd afgewisseld met de meest verbazingwekkende tot meest hilarische feiten! De film toonde de harde werkelijkheid vaak verzwegen door de media en het is dan ook fantastisch hoe Mike Moore zich amuseert met satire en shockering ! Oorlogsbeelden tot de belachelijke smoel van Bush, het kan allemaal in Fahrenheit 9/11.

De film doet een heel aantal vragen opreizen. Waarom bijvoorbeeld wordt de ambassade van Saoedi-Arabïe bewaakt door de geheime dienst en waarom in godsnaam werd de naam van Bush in het militair rapport niét geschrapt maar wél die van zijn medecompagnon ondanks dat ze allebei geen oorlogsplicht vervulden in Vietnam? Het verklappen doe ik niet, dat kan ik u niet aan doen hoewel ik smacht naar verlangen. Ga hem zeker eens kijken. Ik heb in ieder geval een ruimer beeld over de Amerikaanse politiek van Bush en zijn relaties met de Bin Laden’s. Ik heb hem gezien en beoordeeld, nu is het de beurt aan u om dat ook te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *