Griekse filosoof en hiphop

Nog maar is een hiphop plaat op TMF. Yeah!!! Schreeuw het uit. Nee dus. Nochtans, ik heb niets tegen TMFnoch tegen hiphop.
Huiveringwekkend is het kortweg, de hiphop die TMF en JIM dan wel draaien. G-Unit, 50 Cent, Chingy, Eminem en euh D12? Ja, deze mensen brengen iedere week een plaat uit. Ze zingen over hun leven op straat, geweld en nigga’s en dat allemaal wordt overgoten met een vieze beat. Om nog maar te zwijgen van de inhoud van hun vieze videoclips. Ik bedoel dat ik er nog altijd niet kan bijkomen dat iemand zo geil kan worden van negerinnen “met stofbedekte” flamoesjes en siliconeborsten die wat rondhuppelen op je TV scherm. Ze verdienen het gewoon niet om een plaat uit te brengen. Gelukkig bestaan er nog wél fluweeltjes in de hiphopwereld en die hoeven niet altijd uit Amerika te komen. Empedocles is zo een goed voorbeeld van hoe een juiste hiphopformatie er wél moet uitzien. Ik leerde ze in school kennen. School nog wel! Een medeleerling had namelijk een liedje van hen bij, namelijk Michael’s gespleten persoonlijkheid, in het kader van het vak Nederlands maar dat verhaal bespaar ik u. Voorheen kende ik ze ook al hoor. De vriend van mijn nicht aan de kant van mijn vader -hopelijk kan u nog volgen- is namelijk een MC van de desbetreffende groep en mede-oprichter! Toen ik Michael’s gespleten persoonlijkheid voor het eerst hoorde kreeg ik een euforisch gevoel.
Een gevoel dat een tijdje in je lichaam lijkt rond te zweven en vervolgens rustig wegebt na enige tijd. Ongelooflijk hoe die mensen -daarbij komen ze nog is uit verschillende hoeken van Vlaanderen- met onze taal kunnen spelen. Met enkele MC’s, beatboxers en een DJ doen ze het en vormen ze Empedocles.
Empedocles is trouwens een Grieks filosoof en Empedocles, de groep dus, lijkt zijn waarden, in de praktijk dan, in te balsemen. Ik denk dat ik ze maar in de hemel moet prijzen want hiphop heeft me nooit echt geboeid wat niet wilt zeggen dat ik elk optreden van hun zal bijwonen in de toekomst. Gewoon, goeie hiphopmuziek om bij weg te dromen en vooral noemenswaardig! Kortom, zo’n hiphopmuziek zouden ze juist wél op onze muziekzenders moeten spelen. Het is zalig om te chillen op een plaat van Empedocles of zelfs een potje te skaten… oh ja, klikkerdeklik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *