Tips voor de eindejaarsfeesten

Make-up en haartooi! maw, dit wordt een ‘vrouwenlog’. Jongens, ik hou jullie niet tegen om het ook uit te proberen, maar het valt niet aan te raden :p. Als er iets mis zou lopen, steek niet de schuld op mij, ik heb zelf niet alles uitgeprobeerd… Jullie zijn dus al gewaarschuwd.

Laten we beginnen met enkele kapsels. Glitters zijn in, je kan ze dus gebruiken zowel in je kapsel (speldjes, glittergel,…), maar ook in je make-up. Daar kom ik later op terug, als ik het niet vergeet :p.

– Stoere motorgirl: dit past het beste bij half lang haar, dat je in piekjes doet. Hiervoor verdeel je je haar in dunne strengen. Dan bewerk je elke streng met een verstevigende lotion die hard wordt (maar niet gaat schilferen). Als je veel geduld hebt, kan je meer strengen bewerken en is het resultaat natuurlijk ook mooier. Het nadeel van dit kapsel is dat het niet bui-bestendig is!

– Oosterse stijl: ook dit is best voor mensen met (half)lang haar, aangezien je vlechten moet maken. Je maakt dus willekeurig een aantal vlechten als je haar nog een beetje vochtig is en dan laat je ze drogen. Daarna verwijder je de vlechten en kam je haar met de vingers. Je zet dan de bovenste partij op je hoofd vast met een grote speld. Laat ook enkele sprietjes in je gezicht hangen.

– Rasta effect: dit is enkel voor mensen met krulhaar! Verdeel schuimversteviger over de hele lengte, toupeer de wortels en ook enkele willekeurige lokken. Maak ‘slordige’ losse en vaste vlechtjes en toupeer nogmaals lichtjes elke vlecht aan de wortel. Zet de zijpartijen vast boven je hoofd en fixeer met flink wat haarlak.

Dan nu enkele goede tips om volle wimpers te krijgen!
– Dit is een klassiek Hollywood-trucje: gebruik poeder. Breng eerst een basislsaagje mascara aan, bepoeder het en breng vervolgens een 2de laag mascara in een tint naar keuze aan.
– Gebruik vóór het aanbrengen van de mascara een wimperkrultang voor prachtige, gekrulde wimpers. (Je weet wel, dat ding dat op een marteltuig lijkt).
– Een vermoeide blik verdoezel je door alleen wat mascara op je bovenste wimperrij te gebruiken.
– Vergroot je blik door een lijntje wit of lichtblauw oogpotlood in je onderste wimperrand aan te brengen.
– Werk in laagjes. Wacht tussen elk laagje een paar seconden tot de mascara droog is en werk dan in een zigzagbeweging van de wimperaanzet tot het uiteinde. (Uit ervaring: het is echt mooi ;-))
Om je ogen nog extra in de verf te zetten, kan je natuurlijk ook nog eyeliner en/of oogschaduw gebruiken.

Daarstraks zei ik dat glitters in waren. Je vindt ze dus terug in verschillende make-upproducten. Hier een paar voorbeeldjes:
– Prismatic Lip Colour (van Astor) : €6.99
– Eyeliner van 2B in koel zilver en fonkelend goud: €4.95 (per stuk)
– 2B heeft ook Nail Art Jewellery en Nail Art Stickers om je nagels te laten schitteren: €4.95. Je kan ook gewone glitternagellak kopen, deze bestaat in verschillende merken en ook verschillende prijzen.
– Erg aangenaam is de Lux bodylotion. Deze heeft een glanseffect door zijn lichtreflecterende microkristallen.

Ik hoop dat deze tips nuttig zijn voor iemand, maar vooral: have fun met nieuwjaar!

Saar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *