HILL 60

Met plakband en schaar in hand ging ik afgelopen weekend naar ons dorpje ook wel de wuustside (hell yeah) genoemd. Niet om sierlijke lintjes te ontmaagden met men schaar, niet om de burgemeester het zwijgen op te leggen door plakband op zen bakkes aan te brengen. Nee, ik ging doodgewoon affiches of postertjés, want groot waren ze niet, uitdelen en ophangen voor hét evenement van het jaar.

‘T zit namelijk zo, in de krokusvakantie gaan we op provencereis, onze eindejaarsreis, en daarvoor zijn centjes nodig. Aangezien we, de mensen van het 6de jaar van het Heilig Hart Instituut in Kalmthout niets beters wisten -wat had u dan ook anders van ons gedacht- organiseren wij een mega-bangelijke-fantastische-spetterende-schoolfuif! Alles zal plaats vinden op 29 januari in Godelievezaal van Wuustwezel. Die drie euro die u vergeten bent te storten op rekeningnummer 000-0000012-12 zullen goed van pas komen, tenzij u uiteraard de moeite neemt om een kaart te kopen voor maar 2 en een halve euro in voorverkoop bij mij. Wat ik dus eigenlijk wilde zeggen is dat ik ondanks alle mijn exuberant-prijkende-postertjes geen resultaat zie. Vanzelfsprekend zijn mijn affiches daar op die ene paal al lang overplakt -tenzij u wel zo’n mooi blauw A3-formaat postertje ziet hangen, ergens misschien?- met mensen die wél geld hebben en uiteraard zijn er onder de bakkers, slagers en al die andere dorpswinkeltjes dorpelingen die veel beloven maar weinig realiseren en onze mooie affiches zomaar weggooien of vergeten op te hangen blijkbaar. Tjonge, wat kun je je soms vergissen in mensen!

In ieder geval, zie dat je er bent. Het feestje begint rond een uur of negen en zal eindigen in de vroege uurtjes, misschien zie ik je wel. Hopelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *