Monza – Grand

Grand, het nieuwe album van Monza stak in de cd-speler. Ik kan weinig vertellen over Monza, nog minder over het vorige Noordkaap alleen weet ik dat ik dit album erg sterk vind. Naast Dood aan alle meisjes enNaar men zegt, u (misschien) wel bekend in de oren klinkend zijn Alles HalfRijkdom en We noemen dat een mooie dag mijn favorieten.

Grand gaat over de meest banale zaken tot de meest ludieke dingen zoals het verlies van een dierbaar persoon, onmogelijke liefdes, het tragische en het onbegrijpelijke, een zelfmoordlijn via een callcenter in India, en uiteraard meer van dat goede. Aangrijpende teksten worden afgewisseld met melodieuze muziekjes en weemoedige doch warme klanken. Voor velen een vereenzelving met de muziek en voor de rest belgische rock van de bovenste plank. Monza is groot geworden.

Kortom, nog ‘ns een album dat niet zal stikken onder het stof maar zonder twijfel grijs zal worden gedraaid. Alvast een goede oefening om rustig mee te neuriën of luidkeels mee te zingen want op 7 mei spelen ze op Puntpop waar ik ook aanwezig zal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *