Was je in een Struik

Ik was denk ik één van de eersten die Struikgewas met het blote oog te zien kreeg want het moest nu toch wel lukken dat ik niet om zes uur afstemde. De groepslog van dominiek is zelfs meermaals in de media opgedoken. Misschien tijd om eens een opiniestuk je te schrijven.

Het concept van Struikgewas is als collectieve weblog zeker een ingenieus initiatief. Krachten bundelen, iets wat ik in een nabij verleden ook al deed met de groepslog (los van het feit dat ik het woord groepslog destijds nooit in de mond nam) CNX genaamd. Met CNX liep het echter niet af zoals ik het allemaal had gepland en wenste en daarom hoop ik ook dat Struikgewas niet in hetzelfde schuitje beland. Nochtans moet ik zeggen dat ik een beetje teleurgesteld ben in Struikgewas, dat het niet mijn ding lijkt te zijn. Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste moet ik zeggen dat het design erg formeel overkomt met een standaard Verdana geformatteerde tekst, een want nu heb ik de indruk dat struikgewas een e-zine is en dat was zeker niet de bedoeling. Een hogere waarde instellen voor de line-height, padding en een bredere margin zou ook geen kwaad kunnen. Het is me een beetje te veel struik, ik ben van mening dat meer wit wonderen zou kunnen doen. Ik vind dat een gebruiksvriendelijke en esthetische verantwoorde design van fundamenteel belang is, maar voor een weblog primeert de inhoud toch nog altijd en dat geldt ook voor Struikgewas.

De inhoud van Struikgewas is op en top in orde maar ik mis een maatstaf. Zoveel categorieën, zoveel persoonlijkheden die veelal goed schrijven, maar waar is het noorden? Waar moet ik beginnen te lezen? Bits, bytes (zelfs megabytes) vliegen in het rond over mijn scherm en onrust overheerst het scherm. Misschien moet ik voor mezelf nog even uitmaken wat ik wél en niét wil lezen, wat verder kijken dan men neus lang is maar ik wil in ieder geval regelmaat. En dat is wat ik kwijt wilde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *