The Life And Opinions of Mine

I should seem now and then to trifle upon the road, – or should sometimes put on a fool’s cap with a bell to it, for a moment or two we pass along, – don’t fly off, – but rather courteously give me credit for a little more wisdom than appears upon my outside; – and as we jog on, either laugh with me, or at me, or in short, do any thing, – only keep our temper.

Het voorgaande is een extract van The Life and Opinions of Tristram Shandy, één van de eerste geschreven novels. Het fragment is naar mijn mening het ultieme voorbeeld van het concept van lifeloggen, zo beleef ik althans dit fenomeen. Dit was trouwens ook de oorspronkelijke idee achter de novel. Belevenissen neerpennen, inzichten aan de man brengen en gewoon een deel van je leven prijsgeven. Misschien leef je helemaal op in mijn schrijfsels, of lach je me uit, vind je me zielig, ben je even akkoord met de standpunten die ik verwoord. Hoe of wat je hier ook komt zoeken, ik ben blij dat ik gelezen word want ik schrijf heden ten dage graag. Je bent nu mijn leven aan het doorbladeren. De dikte van dit boek zal de toekomst wel uitmaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *