Studietips voor Openboek

In het kader van de geschiedenislessen moet ik tegen dinsdag het dossier Het Midden Oosten studeren. Het was gedurende enkele maanden zelfstandig werken waarna we onlangs een correctiesleutel kregen. De test dinsdag zal openboek zijn. Allemaal goed, iedereen heeft dat wel al ‘ns gedaan maar deze keer zijn het zo’n dikke honderd pagina’s. Onthutsend.

Het frustrerende hieraan is hoe ik dit het beste kan studeren. Ik veronderstel dat het bedoeld is om ons zogenaamd voor te bereiden op de hogere studies die de meesten van ons zullen ondernemen. Als dat klopt zou er dus in het hoger onderwijs ook met regelmaat ‘ns een tentamen/examen moeten zijn waarbij men met boek open de mogelijkheid krijgt om de gestelde vragen te beantwoorden. Nu, how the fucque studeer je voor zo’n openboek vehoor? Ik bedoel, de te verwerken leerstof is een dikke honderd pagina’s (en ja, het zal volgend jaar zeker niet beteren) en ik weet hoegenaamd niet wat ik nu juist gedetailleerd moet uitspitten. Stelt men in het algemeen veel gedetailleerde vragen of…

Tips zijn welkom!

(mag ik hopen dat er hier ook wel ‘ns ijverige studenten komen aankloppen?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *