Hallo hola hulu!

Tijden veranderen en ook zo op het gebied van telecommunicatie. Televisiezenders zullen nog donkere tijden tegemoet gaan. Niet alleen komt er concurrentie van video-upload-webistes zoals YouTube maar ook van Joost, het gratis online TV-kanalen-imperium, uitgevonden door de mannen van KaZaA.

Nieuw echter is hulu, een initiatief van de amerikaanse televisiezenders NBC en FOX. Het concept is een site met gratis series maar ook films van Sony en MGM. Opbrengsten zullen opgehaald worden door advertenties en reclamespotjes tijdens de uitzending, tot gejuich van de marketingjongens toe uiteraard. En het lijkt erop dat dit niet alleen voor Amerika weggelegd is maar ook voor de rest van de wereld!

Ik heb me alvast ingeschreven voor de bèta-site zodat ik binnenkort kan genieten van meesterlijke series zoals The Simpsons, Family Guy, My Name is Earl en American Dad om er maar enkele op te noemen!

GameAfknapper

Een paar dagen geleden sprong ik binnen in de GameMania, hier in Antwerpen. Om eens te horen of ik een spelconsole zou kunnen huren. Of het de Wii, PlayStation 3 of de Xbox 360 zou worden bleef me nog een vraag; ik ben immers niet echt een gamer.

Dus ergens deze week, ik stap de winkel binnen.

Ik: Hey goedemiddag.
Verkoper: Hallo.
Ik: Euh… ik zou graag eens een spelconsole huren.
Verkoper: Ja dat kan, aan de welke had u gedacht?
Ik: Euhm de Nintendo Wii, wat kost mij dat?
Verkoper: Spelletjes beginnen vanaf x euro voor 3 dagen en x euro voor 5 dagen.
Ik: Nee nee, meneer, ik bedoel de Wii op zich, niet de spelletjes.
Verkoper: Oh, dat staat allemaal duidelijk op onze website. De console kost x euro voor drie dagen en nog eens 100 euro waarborg.
Ik: Hebt u dat ook op papier meneer? Mijn korte-termijn-geheugen is nogal onderontwikkeld.
Verkoper: Helaas niet jongeman, maar alles staat heel duidelijk op onze website.
Ik: Ok bedankt voor uw tijd, ik spring nog wel eens binnen. Nog eens bedankt hé. Daag!
Verkoper: Bedankt.

Dus ik terug op kot onmiddellijk naar die website gesurfd. En dan krijg je dit.
Afknapper bij GameMania website
Een lege pagina! Wat een afknapper! Hoe gebruiksonvriendelijk is me dat wel niet, we leven in 2k7 hoor GameMania! In deze tijden is gebruiksvriendelijkheid prioriteit! Je denkt toch niet dat ze mij ooit nog in die winkel gaan terugzien zeker?!
Ik leen er wel één van een maat ja!
Salu en de kost ermee!

Over downloaden enzovoort

Toen ik hier enkele weken introk raasde mijn 100,0 Mbps verbinding. Werkelijk, het duurde maar enkele seconden voor ik een film binnenhaalde.

Snel downloaden op UANet

Maar om één of andere onverklaarbare reden lijkt de laatste weken alles veel slomer te gaan. Althans als ik fysieke bestanden download. Relatief ten opzichte van onze Telenet-verbinding thuis stelt het niet veel voor. Maar toch. En ‘kheb mijn internetsnelheid nog ‘ns getest ook.

Speedtest

En als ik webhosters RapidShare of megaupload probeer te raadplegen krijg ik altijd dat de verbindingstijd versteken is. Of helemaal niets! En het BitTorrent-protocol wordt ook systematisch geblokkeerd! Over miserie gesproken. ‘T is dan ook een levensnoodzakelijk! Zou ik naar het EHRM stappen?

Nee, heeft er iemand een idee hoe voorgaande zaken opgelost kunnen worden? Ik ben u eeuwig dankbaar.

En we zijn nog geen stap verder

In de jaren zestig en zeventig ― nog in de tijd van de mainframes ― werd stilaan duidelijk dat er drie verschillende niveau ‘s waren. Je had de logica van de presentatie, de logica op het applicatie-niveau en tenslotte de data-logica. Fundamenteel echter is dat deze verschillende logica van elkaar gescheiden behoren te zijn. Terug naar de jaren 50!

Continue reading En we zijn nog geen stap verder

Jeff Raines

Vandaag komt Jeff Raines, derde man bij Microsoft en Vice President van Office Systems, naar Brussel. Ook werd er een delegatie van de UA uitgenodigd en tot gisteren was er nog één plaats vrij. Dat vernam ik gisterenmiddag per mail.

En nu grijp ik daar toch niet juist naast zeker. Verdorie.

Ach ja, andere kansen genoeg denken we dan maar.

Vendetta Fest

Nu het nog minder dan een week duurt voor Vendetta Fest moet ik toegeven dat ik toch wel nerveus begin te worden. We hebben zo’n 10,000 flyers gedrukt en een honderdtal posters die we samen met de tourposters zo ver mogelijk heb verspreid. We hebben een actie opgezet waarbij je tickets kon winnen enzovoort. Maar er komt nog zoveel meer dan promotie bij te kijken!

Echt, ik beschouw dit als een mijlpaal in mijn organisatiecapaciteiten en het resultaat mag er ook wel wezen! We hebben zeven internationale bands uit de hardcore scene waaronder Full Blown Chaos en First Blood en dat zijn nu ook niet de minste namen.

Kalmthout gaat omver geblazen worden zeg ik u!

Nerdtalk

Vrij geslaagd, en een referentie naar de SF-parodie boekenreeks en serie The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy:

Een man vraagt aan zijn PC: wat is de zin van het leven, het universum en alles?. Na een urenlange berekening verschijnt er plots op het scherm getal 42.

Niets bijzonder, een typsiche nerd-mop. Het volgende is echter wel écht gebeurd:

Een man, pas verhuisd, brengt op zijn voordeur een plaatje aan waarop zijn naam staat aangeven in initialen – B.D.G. Op een zekere dag komt zijn vriendin bij hem inwonen. Vanaf nu leest het plaatje niet meer B.D.G. maar wel B.D.G.++

Geniaal, en ideaal om de lesweek mee af te sluiten.

Belachelijk bangelijk!

‘K ben nog maar net terug van de nabespreking van de VS reis en alweer ben ik euforisch! Want -tromgeroffel- het departement beleidsinformatica heeft het plan om naar Silicon fucking Valley te vliegen! Dit najaar nog. Of naar Indië, Bangladesh enzovoort. Maar daar zijn ze het nog niet over uit enal.

Over geluk gesproken!
En ons jaar mag misschien ook mee!
Hoe zalig!

Sick!