Op kot

Buiten de onstuimige, speelse kindjes van de kleuterschool voor ballet, die mij wekken om half negen ‘s morgens, zie ik niets dan voordelen van het leven op kot. Mijn kot is gevestigd in de studentenhome Ten Prinsenhove, slechts een straat over de stadscampus van Universiteit Antwerpen.

Wat het nog beter maakt is dat ik mij hier bevind op het bovenste verdiep, de negende. Ik heb een fenomenaal zicht naar het zuidoosten toe wat betekent dat ik een stukje van de Antwerpse ring zie maar ook dingen zoals Rooseveltplaats en het Centraal Station! Wat wel hoogst merkwaardig is zijn de tientallen kerken die ik met het blote oog kan waarnemen. Ook aan de andere kant van het gebouw, waar de keuken zich bevindt, heb je een unieke zicht. Hier enkele foto’s om het idee te visualiseren.

Antwerpse Kathedraal, Boerentorenzicht op ‘t Uniefzicht naar benedenzicht op Centraal Station, Roosevelt enzovoortzicht op Antwerpse ring ’s nachts

Ook, ik heb nu veel meer tijd om andere dingen te doen, zoals deze blog bijhouden bijvoorbeeld. Langer opblijven, naast een restaurant en broodjeszaak gevestigd en op wandelafstand van Meir gelegen zijn maar enkele voordelen waar ik nu opkom. Veel beter kan het al niet. Oh ja, niet te vergeten is ook mijn 100 Mbit LAN-verbinding.

Aan mogelijkheden tot recreatie geen gebrek, het studentenleven bruist hier. We hebben hier in de home zelfs een eigen studenten verenigen. Ik geef eigenlijk niet veel om studentenactiviteiten als TD‘s, cantussen enzovoort. Gelukkig biedt Antwerpen ook heel wat andere culturele mogelijkheden. Als muziekliefhebber zullen Hof ter Lo en Trix regelmatig door mij worden bezocht. Uiteindelijk zal het mij allemaal ook varen op sociaal vlak. ‘T is maar te hopen dat ik dit tot een goed einde breng.

5 thoughts on “Op kot”

  1. Ja, ik kan je de PEDA of home, hoe je het ook noemt alleen maar aanraden! Daarvoor verwijs ik je graag door. Zoals je ziet is de stadscampus wel het duurst maar dat is niet meer dan logisch. En voor zo’n prijs kan je echt niet sukkelen toch! Reken maar is uit per maand, ik was er zelfs versteld van 😉

    Oh ja, ik raad je aan als je hier wilt terecht komen, je tijdig in te schrijven. Ik had me vorig academiejaar pas in juli opgegeven en met veel chance zit ik hier nu alsnog. Maar echt, doen!

  2. Is da elentriek en al inbegrepen? En valt de sfeer der wa mee tussen de bewoners?

    Kwas al van plan om zo snel mogelijk mij te gaan inshrijven. De 14ste Februari dan è ^^

  3. Jep jep all-in-one! De sfeer valt goed mee tot nu toe, het hangt er natuurlijk ook een beetje van af of de personen van je gang sociaal zijn enzovoort. Je hebt een gemeenschappelijke keuken en je komt allicht mensen tegen in de lift et cetera.

  4. Pingback: Meer inzichten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *