Dia

Aaaaaargh. Het begint me stilaan te frustreren!

  1. Sneltoetsen werken niet.
  2. Bij het exporteren, naar eender welk formaat worden, wordt de helft niet weergegeven.
  3. Geen mogelijkheid tot inkleuren van de symbolen.

Je ziet het, ik ben aan het modelleren! ER-diagrams nog wel. En vertel me nu alstublieft niet dat het al achterhaalt is want dat weet ik ook wel. Ik beschouw het eerder als een oefening. Binnenkort ziet u hier één-en-al JSD.

Maar wat ik dus wilde vragen. Wat zijn zoal de alternatieven voor Dia? Freeware uiteraard.

2 thoughts on “Dia”

  1. Dia is imo idd niet het beste programma om ER-diagrammas te maken. Ik vind het wel handig voor UML-diagrammas.

    Voor ER-diagrammas gebruik ik een programmaatje ER-Editor genaamd. Wij hebben dit programma gekregen op het unief (UA) om te gebruiken voor databases. Ik heb eigenlijk geen idee of het ergens te downloaden is.

  2. Aangezien ik maar heel af en toe zo een software nodig heb, gebruik ik ook DIA. Met exporteren nog geen last gehad, en inkleuren van symbolen werkt ook bij mij. Het blijft natuurlijk een eenvoudig programma, ik zal waarschijnlijk ook iets anders downloaden binnenkort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *