Voornemens voor 2008

  1. Mij meer sociaal opstellen en engageren (maar vooral meer aan mezelf denken in plaats van de weldoener willen uithangen)
  2. Een deftige lay-out ontwerpen voor deze blog (dat is prioritair, ik zweer het op mijn communie-zieltje) die CSS -en andere W3C-standaarden compliant is. Inzonderheid: een navigeerbare sites met van die coole WP-plugins.
  3. Anticiperen in plaats van reageren als gevolg van nalatigheid
  4. Sporten
  5. Een lief vinden
  6. Actiever zijn in het algemeen: méééééér feestjes maar alsnog gezond leven
  7. Minder zagen

Zo, dat zijn mijn heilige zeven voornemens voor 2008. Ik ga men best doen, dat is alleszins het plan.

Windows has recovered from an unexpected shutdown

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.0.6000.2.0.0.768.2
Locale ID: 2067Additional information about the problem:
BCCode: 50
BCP1: 96E00000
BCP2: 00000001
BCP3: 8196F695
BCP4: 00000002
OS Version: 6_0_6000
Service Pack: 0_0
Product: 768_1Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\Mini122107-01.dmp
C:\Users\Kris\AppData\Local\Temp\WER-73125-0.sysdata.xml
C:\Users\Kris\AppData\Local\Temp\WERCB69.tmp.version.txt

Read our privacy statement:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x0409

Amaaaai! Ik zweer het, ik kreeg net bijna een hart-attack. Windows Vista heeft mij de schrik van mijn leven bezorgd. Leuke ervaring, ik kijk alvast uit naar Windows 7. *grin

Afkickverschijnselen

Neen, ik ben niet van de planeet verdwenen. Eerlijk? Ik heb het gewoon ontzettend druk gehad de afgelopen periode en het belooft nog drukker te worden. En de inspiratie ontbreekt me!

Wat heb ik zoal uitgestoken de afgelopen weken? Wel, ik heb uren gelezen in PHP Extreme Programming en PHP Game Programming van Matt Rutledge. Het eerste boek bij wijze van opfrissing en het tweede om mij eens te storten in game programming (to be continued). Na enkele maanden met Ruby On Rails (daar heeft u nog tekst en uitleg van te goed) geëxperimenteerd te hebben kan ik u bevestigen dat die herhaling wel degelijk nodig was. Reden dat ik terug in de PHP ben gedoken? Een maat van me vroeg of ik geen interface kon schrijven in PHP. In het kader van het opleidingsonderdeel databases bestond de opdracht eruit om een ziekenhuisadministratie te schrijven door middel van PHP en PostgreSQL. Ik moet zeggen, het was een hele verrijking en we zijn dan ook wel fier op het resultaat. Gebruikersnaam en wachtwoord zijn respectievelijk adremtest en adremtest123 voor diegenen die geïnteresseerd zijn.

Dat gezegd zijnde nog even vermelden dat ik zopas verjaard ben. Jaja, ik zit nu ook op tram twee. Twintig jaar, driewerf hoera!

En u vraagt zich af waar ik het verband haal met afkickverschijnselen? Welnu, Ik had me voorgenomen om mij af te zonderen van de digitale wereld en mijn cursussen te doornemen. Helaas, mission failed. Maar ook: het geschreven, wetenschappelijke gedeelte van de bachelorproef moet aanstaande vrijdag ingeleverd worden. Het lukt aardig maar toch ben ik regelmatig afgeleid door mooie dames die tegenover of naast mij zitten (ik zit in de bib, heb m’n notebook thuisgelaten) en uiteraard ook het hele internet-gebeuren. Vandaar dat ik dus voor de bachelorproef in de bibliotheek ben beland en waar ik afkickverschijnselen ervaar.

Even een verklaring voor de abrupte daling van mijn blogposts. Pas werd me nog opgemerkt dat ik nogal nalatig ben en dat kan ik helaas alleen maar beamen. Tja, blijkbaar vereist een blog onderhouden toch ook zo z’n tijd en die zal mij de komende periode wellicht ontbreken. Desalniettemin heeft u nog veel te goed van mij waaronder een eindejaarslijstje en naar gewoonte aangevuld met de nodige zever. In 2008 maak ik het sowieso goed!

I’ll be back!

Uit een ver verleden

Technologie is inspirerend maar het is vooral de voortvloeiende welvaart die technologie zo geweldig maakt. Neem nu bijvoorbeeld mijn ontdekking op Facebook een paar dagen terug. Via mijn account dook er plots iemand op in mijn vriendenlijst. Aanvankelijk had ik geen flauw idee over wie het ging maar al snel werd duidelijk dat het Karen was die ik op Marktrock 2005 op een absurde en vage manier heb leren kennen en na het uitwisselen van enkele mails was het plots afgelopen. Geweldig vind ik dat!

Eigenlijk vind ik al die sociale netwerken maar een verspilling. Ok, ik heb een profiel op Myspace en vroeger had ik zelfs een hoogsteigen Internet-community. Maar minder dan vroeger heb ik de behoefte om nieuwe mensen te leren kennen. Mijn agenda is immers al zo overvloedig ingepalmd en ik probeer mijn tijd zo kostbaar mogelijk te gebruiken. Gelukkig zijn er ook meer serieuze alternatieven om te netwerken zoals LinkedIn om er maar een te noemen. Anderzijds, zo’n communities zijn wel handig als je verloren contacten weer wilt opbouwen. Wat in mijn geval dus zo is en het leven zit vol verrassingen hé.

Nogmaals: driewerf hoera! En blijkbaar schrijft ze nog ook.

Flirten op de snelweg

Naar goede gewoonte las ik het vrtnieuws vanmorgen. Vandaag prijkt er een nieuwsbericht getiteld 1 op de 4 pendelaars elke dag in de file. Toch wel frappant zijn de zaken die de geïnterviewde autorijders opgaven voor wat ze dan zoal tijdens die file uitsteken.

We luisteren vooral naar de radio
Bij 86 procent van de filerijders staat de autoradio aan. Amper een derde zit zich te vervelen.

De anderen verdrijven hun tijd met telefoneren (17 procent), neuspeuteren (10 procent ) en ontbijten (6 procent) en 5 procent zit regelmatig te lezen in de file.

Vier procent van de mannen noemt zelfs flirten als activiteit, tegenover een halve procent van de vrouwen, dat lijkt dus eenrichtingsverkeer te zijn. Het is overigens vooral een bezigheid bij jongeren, bij vijftigplussers is deze bezigheid minder populair.

Het lijkt wel een grap. Ok, telefoneren — met een carkit uiteraard — in plaats van autoradio te luisteren, daar kan ik nog inkomen. En neuspeuteren ook. Maar ziet u uzelf al boterhammen smeren ‘s morgens? Of een doos cornflakes openen? En lezen? Neen, dat gaat te ver zeg ik. En ik me maar als kandidaat-chauffeur op het verkeer concentreren om toch maar geen blikschade aan te richten! Lezen tijdens een file vind ik toch wel verregaand.

En trouwens: wie kan er nu geconcentreerd een file waarnemen als hij aan het lezen is? Je moet naar de vrouwen kijken, tiens, en overgaan tot flirten! Geweldig toch!?