Flirten op de snelweg

Naar goede gewoonte las ik het vrtnieuws vanmorgen. Vandaag prijkt er een nieuwsbericht getiteld 1 op de 4 pendelaars elke dag in de file. Toch wel frappant zijn de zaken die de geïnterviewde autorijders opgaven voor wat ze dan zoal tijdens die file uitsteken.

We luisteren vooral naar de radio
Bij 86 procent van de filerijders staat de autoradio aan. Amper een derde zit zich te vervelen.

De anderen verdrijven hun tijd met telefoneren (17 procent), neuspeuteren (10 procent ) en ontbijten (6 procent) en 5 procent zit regelmatig te lezen in de file.

Vier procent van de mannen noemt zelfs flirten als activiteit, tegenover een halve procent van de vrouwen, dat lijkt dus eenrichtingsverkeer te zijn. Het is overigens vooral een bezigheid bij jongeren, bij vijftigplussers is deze bezigheid minder populair.

Het lijkt wel een grap. Ok, telefoneren — met een carkit uiteraard — in plaats van autoradio te luisteren, daar kan ik nog inkomen. En neuspeuteren ook. Maar ziet u uzelf al boterhammen smeren ‘s morgens? Of een doos cornflakes openen? En lezen? Neen, dat gaat te ver zeg ik. En ik me maar als kandidaat-chauffeur op het verkeer concentreren om toch maar geen blikschade aan te richten! Lezen tijdens een file vind ik toch wel verregaand.

En trouwens: wie kan er nu geconcentreerd een file waarnemen als hij aan het lezen is? Je moet naar de vrouwen kijken, tiens, en overgaan tot flirten! Geweldig toch!?

5 thoughts on “Flirten op de snelweg”

 1. Khad da al ergens gelezen. ‘s Wel nice 🙂

  Een ontbijt kan ook bestaan uit een zakske boterkoeken è. Kzie mij er al zitten, me een doos cornflakes vol melk ^^

  Ksta wel nie zo vaak in de file, maar naar de vrouwen kijk ik meestal sowieso wel 😀

 2. Nog maar één file gehad en die was echt te kort om iets te ondernemen 🙂
  Maar flirten ja, het wordt zelfs gepromoot door Donna, je belt dan waar je in de file staat, Donna vraagt hoe je eruitziet, dit wordt verspreid over de radio en binnen de korste keren komen er reacties binnen en wordt een mini-blinddate opgezet… Wel grappig 😀 Vooral om naar te luisteren 🙂

  Inderdaad, zie veel mensen zelfs tijdens het rijden eten. Maar dat is dan een appel of een boterkoek. En je verbaast je erover hoelang je stil staat in zo’n file, dus lezen lukt soms wel denk ik…

 3. De humo er bij nemen tijdens een file zal ik pas doen als het echt stilstaand is.
  Maar wat er volgens mij bij komende onderzoeken op het lijstje zal komen staan is internetten. Zowel via PDA’s als laptop.

  Mij helpt het alvast om de file door te komen. Blog’s lezen, irc’en, twitteren, enz.

  Ook niet meteen het meest verantwoord maar beter dan eerst wat neuspeuteren en dan wat proberen flirten.

 4. Henk, files zijn wereldvreemd in Gentse regionen?

  En inderdaad Jens, als het werkelijk zolang duurt zou ik ook eerder wat rond huppelen op het net. 3G FTW!

 5. Ja eigenlijk kun je dat wel zeggen. Lokeren-Gent is een verbinding waar je 98% van de tijd geen file hebt… Of er moet een ongeval gebeurd zijn maar dat gebeurt dus ook weer zelden… Maar mij hoor je niet klagen 😀

  Ja stilstaand verkeer zat ook in mijn gedachten toen ik aan lezen dacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *