Afkickverschijnselen

Neen, ik ben niet van de planeet verdwenen. Eerlijk? Ik heb het gewoon ontzettend druk gehad de afgelopen periode en het belooft nog drukker te worden. En de inspiratie ontbreekt me!

Wat heb ik zoal uitgestoken de afgelopen weken? Wel, ik heb uren gelezen in PHP Extreme Programming en PHP Game Programming van Matt Rutledge. Het eerste boek bij wijze van opfrissing en het tweede om mij eens te storten in game programming (to be continued). Na enkele maanden met Ruby On Rails (daar heeft u nog tekst en uitleg van te goed) geëxperimenteerd te hebben kan ik u bevestigen dat die herhaling wel degelijk nodig was. Reden dat ik terug in de PHP ben gedoken? Een maat van me vroeg of ik geen interface kon schrijven in PHP. In het kader van het opleidingsonderdeel databases bestond de opdracht eruit om een ziekenhuisadministratie te schrijven door middel van PHP en PostgreSQL. Ik moet zeggen, het was een hele verrijking en we zijn dan ook wel fier op het resultaat. Gebruikersnaam en wachtwoord zijn respectievelijk adremtest en adremtest123 voor diegenen die geïnteresseerd zijn.

Dat gezegd zijnde nog even vermelden dat ik zopas verjaard ben. Jaja, ik zit nu ook op tram twee. Twintig jaar, driewerf hoera!

En u vraagt zich af waar ik het verband haal met afkickverschijnselen? Welnu, Ik had me voorgenomen om mij af te zonderen van de digitale wereld en mijn cursussen te doornemen. Helaas, mission failed. Maar ook: het geschreven, wetenschappelijke gedeelte van de bachelorproef moet aanstaande vrijdag ingeleverd worden. Het lukt aardig maar toch ben ik regelmatig afgeleid door mooie dames die tegenover of naast mij zitten (ik zit in de bib, heb m’n notebook thuisgelaten) en uiteraard ook het hele internet-gebeuren. Vandaar dat ik dus voor de bachelorproef in de bibliotheek ben beland en waar ik afkickverschijnselen ervaar.

Even een verklaring voor de abrupte daling van mijn blogposts. Pas werd me nog opgemerkt dat ik nogal nalatig ben en dat kan ik helaas alleen maar beamen. Tja, blijkbaar vereist een blog onderhouden toch ook zo z’n tijd en die zal mij de komende periode wellicht ontbreken. Desalniettemin heeft u nog veel te goed van mij waaronder een eindejaarslijstje en naar gewoonte aangevuld met de nodige zever. In 2008 maak ik het sowieso goed!

I’ll be back!

One thought on “Afkickverschijnselen”

  1. Een blog onderhouden, het is niet simpel… Het aantal posts is trouwens toch niet zo belangrijk, niet? Kwaliteit boven kwantiteit. Waarmee ik niet heb gezegd dat zever niet kan. Dat kan nl heel relevant zijn in een post, bv om het geheel luchtig te houden… En zever kan je zelf soms heel belangrijk vinden. Dit alles om te zeggen dat het geen probleem is als er een mogelijke daling bestaat in het aantal posts. Rust brengt vaak goede ideëen…

    Heb ook je werk bekeken en het is echt KNAP! Sjiek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *