Katarakt

Kijk, televisie is eigenlijk zowat uit mijn leven verbannen en dat is eenvoudig omdat ik er geen tijd voor heb of maak. Amerikaanse series en films download ik en speel ze af op mijn notebook, zo simpel is dat maar dat is niet het geval voor Vlaamse televisie van niveau. Voorlopig kan je bijvoorbeeld één nog niet gratis online bekijken voor zover ik weet. Het voorgaande en het feit dat ik gedurende eind december en januari blok- en examenperiode had, legitimeert daarom ook dat ik gans niet meer op de hoogte ben van het reilen en zeilen van de Vlaamse televisie scene.

Nu, gisteren keek ik op een potentiële verloren zondagavond op één het feuilleton Katarakt, dat schijnbaar al een hele tijd bezig is, dus ik viel een beetje uit de lucht. Met wat anekdotes was ik al vlug mee en dat op een aflevering negen van de dertien. Ondanks dat het een fictief verhaal is zou het zo uit het leven gegrepen kunnen zijn. ‘T is omdat ik juist toevallig ook op verschillende tuinbouwbedrijven heb gewerkt dat ik me ongelooflijk goed kan inleven in de voor de hand liggende situaties.

De uitstekende fotografie van de oogverblindende Haspengouwse streek en de topcast met onder andere Karlijn Sileghem, Marc Van Eeghem, Bruno Vanden Broecke en Jaak Van Assche maken van Katarakt een reeks waar niet alleen de Limburgers trots op mogen zijn. Wat mij betreft acht ik deze serie op het niveau van Witse, Kinderen van de Windt en pakweg Stille Waters. Zeker de moeite om te kijken dus als je van familiedrama houdt en uitermate geschikt voor een gezellige, zwoele zondagavond bij open haard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *