De fundamenten zijn gelegd

Zo, de kogel is door de kerk. De eerste vergadering van IMBIT, waar ik al zo wild over schreef, is een feit. Ik moet zeggen, het kriebelde wel wat en ik was dan ook heel benieuwd. Uiteindelijk werd er méér dan aan mijn verwachtingen voldaan.

Ondanks de relatieve povere opkomst van 20 mensen, twijfel ik er niet meer aan dat het iets gaat worden. Alles werd nog eens tot in de puntjes uitgelegd waar we nu naar toe willen. De verantwoordelijken en werkgroepen voor Legal & Finance, Event Management, Public Relations, International Exchange, Media en Website werden één voor één samengesteld en er werd voor het eerst gesocialized. Ik heb tegen de meeste mensen wel iets kunnen zeggen en heb het gevoel dat iedereen er de volle 100% tegen aan wil gaan.

Uiteindelijk is de knoop doorgehakt en engageer ik me voor de website, maar (nog) niet als eindverantwoordelijke. Het is de bedoeling dat we een platform gaan bouwen bestaande uit forumsoftware, een gesofisticeerd profielensysteem en events. Dat dient dan geïntegreerd te worden tot één geheel. Hoe we het zullen aanpakken, daar zijn we nog niet over uit maar we gaan gretig gebruik maken van Open Source projecten zoals phpBB. Het platform moet alle functiegebieden gaan ondersteunen dus moet er ook efficiënte communicatie zijn over alle groepen heen. Het is vooral dat laatste, samen met het teamwork dat een grote uitdaging is.

Het staat allemaal nog wel in zijn kinderschoenen, maar de fundamenten zijn gelegd en de bouw kan beginnen. Eerst twijfelde ik over een aantal zaken zoals international exchange omdat het me te ambitieus leek. Toen men sprak over het netwerken met verschillende overkoepelende organisaties, lijkt niets meer onmogelijk en kunnen we misschien zelfs docenten laten overvliegen om over een bepaalde actuele problematiek binnen de beleidsinformatica te spreken. Jammer is wel het beperkte aanbod van buitenlandse academische opleidingen die het profiel van business & IT combineren.

Ik kan er nog lang over doorgaan, maar we staan er en ik zou althans fier zijn, dat over tien jaar de organisatie nog steeds operatief is, dat beleidsinformatica een erkende, aantrekkelijke richting is en dat wij kunnen zeggen dat we daar een significante bijdrage in hebben. Grondleggers, David en Kim hebben dat samen met de coördinatie van professoren Verelst en Mannaert goed gedaan!

3 thoughts on “De fundamenten zijn gelegd”

  1. Yep yep, ik ben member Legal & Finance, wat dus wil zeggen da wij alle wettelijke formaliteiten en accounting praktijken in orde moeten brengen.

    Ik heb totaal geen ervaring en heb dus nog wel een serieus handje nodig, ma kben wel benieuwd hoe we da allemaal gaan aanpakken. Een goede ervaring is het zeker 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *