Online content van De Standaard bij Het Nieuwsblad

Vanmorgen zocht ik op Google naar de diensten die AOL (Time Warner) zoal te bieden heeft. De zoekterm AOL diensten leverde het volgende resultaat.

Hoewel de eerste resultaten louter nieuwsberichten zijn en daarmee niet relevant zijn voor hetgeen ik naar op zoek was, is er toch iets opmerkelijks.

AOL diensten op Google

Het eerste resultaat is dat van kwaliteitskrant De Standaard en het tweede dat van het dagblad Het Nieuwsblad. Beiden worden uitgegeven door de VUM.

U weet of u weet niet, maar bij De Standaard kan je gearchiveerde artikelen alleen maar raadplegen als abonnee of via een dagkaart. Ook zo met dit artikel. Blijkt nu dat ze bij Het Nieuwsblad exact hetzelfde artikel hebben (blijkt ook al uit de URI). Zelfde kop, zelfde inhoud, maar wel met één verschil: bij De Standaard moet je betalen voor de informatie, bij Het Nieuwsblad niet.

Muggenzifterij of niet, het is compleet nutteloos en je zou er maar intrappen en alsmede betalen voor een artikel dat je ergens anders kosteloos kan verkrijgen. Of die dagkaarten veel opbrengen weet ik niet, maar ik vind dat nogal oneerlijk van De Standaard. Ik kan me dan ook inbeelden dat heel wat artikels (wellicht niet allemaal) zomaar bij Het Nieuwsblad vallen te rapen.

Over een dubbelzinnig beleid gesproken!

One thought on “Online content van De Standaard bij Het Nieuwsblad”

  1. Inderdaad, ik vind dat ook vrij irritant, die betalingsmethodes… Okay, ik begrijp die mensen perfect, een krant moet verkopen, maar artikels van een week geleden zijn toch ook alleen maar interessant voor mensen die concreet op zoek gaan naar informatie? Is dat hun manier dan om aan “geschiedenis” (want actualiteit kun je het niet meer noemen) geld te verdienen? Dat vind ik er inderdaad ook wel over…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *