Verslag barcampgent 2008

Barcamp in Gent was fantastisch! Ik heb belachelijk veel bij kunnen leren van nieuwe, interessante mensen. Ervaren of minder ervaren sprekers wisselden elkaar af, maar de presentaties die ik gezien en gehoord heb waren stuk voor stuk vindingrijk. Daarnaast heb ik zelf ook een presentatie mogen geven.

Presentaties geven is een vaardigheid. Gelukkig kan je die vaardigheid verwerven door vallen en opstaan. Failing to practice is practicing to fail, is een quote van mijn prof Engels en ik kan dat beamen. En het is waar, dat sommige mensen geboren entertainers zijn, maar in mijn geval is dat niet zo. voor een groep spreken is niet echt mijn ding.

Mijn eigen presentatie handelde over hoe sociale netwerken waarde kunnen toevoegen aan het bedrijfsleven. Ondanks de technische problemen, het gestotter en de slechte timing (ik was nog maar in de helft van mijn uiteenzetting of de twintig minuten waren reeds voorbij) kan ik concluderen dat ik het er nog relatief goed van af het gebracht. Ik heb zelfs mijn papieren niet nodig gehad en de aanwezigen hebben mij goed bijgestaan. Oefening baart kunst, en ik wil een kunstenaar worden. Van mij part mogen er nog vele presentaties volgen.

De bedoeling van barcamp, is om bij te leren in een open, informele omgeving. En dat heb ik zeker gedaan. De volgende presentaties heb ik onder andere gevolgd.

  1. Webdesign: de middelmaat overstijgen
  2. The Myth of Self Organizing Teams
  3. Talking Stick
  4. Netlog over CSS & Javascript
  5. Luc zijn presentatie handelde over Vertical search engines
  6. Tom vertelde over Silverlight en DLR’s
  7. ruby on rails for a job site

Ik ben zeer tevreden over de organisatie. De catering was goed. Geen technische problemen. Voor iedereen een shirt. En dan de uitstekende omgeving met alle faciliteiten aanwezig. Kortom, alles was tot in de puntjes gepland. Danku voor alles.

5 thoughts on “Verslag barcampgent 2008”

  1. Presentaties geven is idd niet simpel, maar een noodzakelijke vaardigheid in het bedrijfsleven. Het helpt veel dat je een presentatie geeft over een onderwerp dat je interesseert en waar je veel over weet, én dat je dat doet voor mensen die zich er ook interesseren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *