Te veel hooi op mijn vork

Mijn vader zegt altijd: ‘doe wat ge moet doen’. Eigenlijk kan ik de mens daar alleen maar gelijk in geven.

Toen ik de analysefase voor de bachelorproef twee weken geleden afrondde, dat was op vrijdagavond, slaakte ik een zucht. Ik was voldaan en blij dat het paasvakantie was. Echt. Eindelijk een beetje rust. Gedaan met heel der dagen je opsluiten in de bibliotheek.

Dat gedaan zijnde, stond ik alweer voor andere avonturen. Mijn nieuwe WordPress theme afwerken, een presentatie voorbereiden voor Barcamp Gent. Ja, zo van die dingen. Maar eigenlijk is dat maar klein bier in vergelijking met de grotere, eindeloze to do list in mijn hoofd. Ik wil mij verdiepen in LaTeX, XUL aanleren, mijn Twitter client afwerken, een Windows Live Writer kloon schrijven in Java, de IMBIT website verder ontwikkelen, WordPress themes publiceren en eens naar Silverlight keren. En dan zijn er binnenkort nog enkele festivals, ik wil nog massa’s films bekijken en albums beluisteren. En oh ja: mijn studies en sociaal leven roepen me ook nog. Maar dat is altijd al zo geweest, dat ik zoveel wil doen.

Gisteren en eergisteren heb ik de gevolgen mogen dragen van mijn rusteloos leventje, onder de vorm van een accute verkoudheid. Lymfklieren opgezwollen, belachelijk veel slijm in mijn droge mond en pikkende ogen. Tja, ik ben blijkbaar toch niet onvermoeibaar. Misschien moet ik het maar eens rustiger aan doen. Niet te veel hooi op men vork nemen.

Ik zou misschien beter doen wat ik moet doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *