Ik speel TrackMania Nations Forever

In mijne directe omgeving zijn er (toevallig?) al drie mensen die TrackMania spelen. Het is te zeggen, ze spelen Nations Forever, een race game dat je sinds kort gratis kan downloaden.

Het concept is simpel: je maakt een profiel aan en geeft aan waar je woont. Onder het mom van deze natie rijd je dan met je op “formule 1”-lijkende voertuig verschillende tracks volgens een bepaalde moeilijkheidsgraad. Per track kan je medailles verdienen, die leiden tot een hogere score. Scores worden bijgehouden en vergeleken met andere scores binnen dezelfde natie en scores van mensen in de rest van de wereld. Momenteel zijn er zo’n 600,000 spelers wereldwijd. In Antwerpen zijn er zelfs een 2000 tal, in België loopt dat aantal op tot 18,000. Het spel bevat niet minder dan 65 tracks beschikbaar en je kan zowel solo als multiplayer spelen. Wat ook leuk is, is dat je zelf een terrein kan samenstellen in de editor.

Hoewel ik niet echt een gamer ben, ben ik al heel wat uurtjes zoet geweest met TrackMania. Grafisch is de game gelukkig niet veeleisend, waardoor het compatibel en tamelijk stabiel is.  Ook is het beperkt in functionaliteit (een tekortkoming is dat je het voertuig dat je bestuurt, voor zover ik weet, niet zelf kan kiezen), maar het is stabiel en doet wat je verwacht dat een race game zou moeten doen. Bovendien is het maar een afgeslankte versie van United Forever, dus niet verwonderlijk zijn de mogelijkheden gelimiteerd. Het communicatie platform dat inherent in het game zit, vind ik ook geweldig. Ik hoop dan ook dat er een grote virtuele community achter gaat schuilen en dat er regelmatig nieuwigheden worden geïntroduceerd zodat het niet louter een traditioneel race spel blijft. Hoe dan ook, het is een plezierig en verslavend spel!

Nog mensen die TrackMania spelen?

3 thoughts on “Ik speel TrackMania Nations Forever”

  1. Een spel dat door je uitleg hier, zeker mn aandacht heeft getrokken… Ik ga het binnenkort ook eens spelen…

  2. ik ben volop bezig met trackmania te spelen en ben op het punt gekomen dat ik andere spelers moet gaan uitdagen.
    dus hieronder de link voor diegene die de uitdaging wil aangaan:)
    tmtp://#score=b-engel:track1:65730:F9B2D2BE

  3. wat moet je doen om online te spelen-dit lukt me niet en kan alzo geen ladderpunten winnen om andere banen te openen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *