Hail the web proxy!

Op het netwerk van de Universiteit Antwerpen wordt rapidshare om één of andere reden geblokkeerd. Op mijn kot kan ik die site op geen enkele manier openen, laat staat dat ik er iets kan downloaden (Hé, tussen haakjes: waarom werken NSFW sites dan wel?). Dat is in tegenstelling tot andere One-click hosting diensten, zoals megaupload, badongo en mediafire met dewelke ik wel met veel plezier kan dowloaden met de leuke, doch gelimiteerde 100 mbit UANet verbinding.

Maar goed, voor alles is er een oplossing. Proxy servers is het antwoord. Gewone proxies als Tor helpen echter niet, maar gelukkig kan ik via web proxies wél mijn ding doen. Leuk detail: via deze omweg hoef ik dus ook niet wakker te liggen van de wachttijden en download limieten die bij rapidshare van kracht zijn.

En kijk, een mooi overzicht van goede web proxies.

Wat rapidshare betreft trouwens: hoe melig en lastig is het onderscheiden van die hondjes en katjes wel niet? Ik maak haast altijd een fout! Veel te verregaand wat mij betreft.

Nog mensen die in een organisatie actief zijn waar ze bepaalde websites blokkeren?

4 thoughts on “Hail the web proxy!”

  1. Ik denk dat rapidshare echt zware problemen heeft me mensen die keer op keer die captcha’s opzeilen, vandaar de strenge beveiliging. In het begin zag ik de katjes ook nooit maar oefening baart kunst.

  2. Bij ons op school is rapidshare geblokkeerd. En in een informaticarichting duurt zoiets natuurlijk niet zo lang. De oplossing ‘webproxies’ is bij ons dan ook al langer bekend.

    Voor mij eigenlijk geen probleem dat rapidshare geblokkeerd is, ik haal er toch niet van en het haalt de surfsnelheiden dramatisch omlaag.

    (vandaar misschien dat NSFWsites wel nog werken: de systeembeheerder wil ook wel eens van het internet genieten en het slorpt niet zoveel bandbreedte in 😉 )

  3. Maar vaak kan je geen rapidshare gebruiken omdat er een file size limit is voor web proxies… Wel zijn ze erg handig als hyves of myspace is geblokkeerd vaak wordt dit op school gedaan en soms op je werk.

  4. Maar vaak kan je geen rapidshare gebruiken omdat er een file size limit is voor web proxies… Wel zijn ze erg handig als hyves of myspace is geblokkeerd vaak wordt dit op school gedaan en soms op je werk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *