De Fiat 500: een streling voor het oog

Eigenlijk vind ik die Fiat 500 echt wel een stijlvolle wagen. Klasse.

Op de Fiat site:

De 500: vandaag het ultieme hebbeding, morgen een klassieker.

Zo waar! En mocht ik kiezen tussen de 500 of een Mini (de vergelijking gaat op hoor!), ik zou het vlug weten.

Fiat heeft mij nooit kunnen bekoren (hoe verschrikkelijk lelijk doch schattig zijn die Panda wel niet?), maar de 500 is prima: een milieu vriendelijke en compacte wagen die weinig verbruikt en veilig is (en een USB aansluiting heeft!). Echt alleen maar om het verleidelijk design (retro stijl) zou ik hem al kopen.

6 thoughts on “De Fiat 500: een streling voor het oog”

 1. Ziet er mooi uit, maar ik weet te weinig van auto’s af om te zeggen of het ook een goede wagen ís. Bovendien zal da ook wa persoonsgebonden zijn.

  Voor mij maakt het nie echt veel uit, ik ben te groot om te kunnen kiezen voor een compact wagentje. Zelfs onze Citroën Saxo is voor mij al te klein. Ik zal dus al direct een grotere wagen mogen zoeken later 🙁

 2. @Phil: Oei, das wel vervelend voor grote mensen als jij. Mag het een troost zijn dat je minder keuze mogelijkheden hebt, dus ben je daar al niet door beperkt.

 3. @Glenn: Iedereen z’n smaak he. Ik zou de wagen wel willen kopen als starter model (lees: als twintiger). Langs de andere kant zie ik me nog wel met een BMW X5 rondrijden, moest ik het geld hebben.

 4. Kleine wagens hebben me nooit weten te bekoren. Al moet ik zeggen dat de Fiat 500 wel goed gelukt is. Het is geen gemakkelijke klus om het orgineel te evenaren, laat staan te verbeteren. Zoals ik al zei, Fiat heeft het goed gedaan, doch, het origineel vind ik mooier. De nieuwe Mini (sorry voor de directe taal) is een “wijvenbakje” geworden en vind ik niet echt een goede make-over. Ook hier ga ik weer voor het origineel.

  Grotere auto’s hebben altijd hun ruimte als voordeel en, ook al is het volgende de laatste tijd veel verbeterd en is het onderscheid minder groot geworden, ze zijn ook een stuk veiliger…

 5. De Fiat 500, toffe auto, tot je ermee moet rijden. Dat ding heeft voor zijn grootte een belachelijk grote draaicirkel, in de stad valt er mee te manoeuvreren, maar dan is ook alles gezegd. Daarnaast staat het ook nog eens bol van de problemen; de Fiat 500 van mijn baas is al twee keer terug richting garage gebracht omdat er problemen zijn met de koeling nadat hij naast de autostrade stond in Kruibeke omdat dat ding begon te smoren van ik-kan-niet-meer.

  Daarnaast is de prijs ook nog eens te hoog voor hetgeen het is. Het instapmodel is 10750€, maar daar heb je niks van comfort en extra opties mee. Als ik dan ga kijken wat ik voor, laat ons eens wild doen, 12500€ kan krijgen; dan zou ik prijs-kwaliteit-ruimte eerder voor een Peugeot 206, een Renault Clio (5d!!!!) of Seat Ibiza gaan.

  Geloof in ieder geval niet in de hype, die auto is het mij betreft niet waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *