Cuil is niet zo cool

Cuil ontketende een ketting aan media aandacht. Zelfs deredactie.be berichtte over Cuil.  Allemaal hadden ze het over een nieuwe zoekrobot die wel 120 miljard pagina’s indexeert (3x Google) en dat het door ex-Google engineers ontworpen zou zijn.

Het eerste wat je natuurlijk doet is je naam opzoeken. Eerste impressie: wat in godsnaam doet die afbeelding daar? Ik meen mij niet te herkennen, laat staan dat die afbeelding enige relevantie heeft met deze blog.

Bij de dutchcowboys lees ik iets gelijkaardigs. Wat hebben jullie zoal voor?

3 thoughts on “Cuil is niet zo cool”

 1. Heb idd ook de indruk dat de meest relevante sites niet als eerste worden weergegeven. Verder vind ik het concept om de zoekresultaten in rijen en kolommmen te gieten niet echt geslaagd… Geef mij maar google.

 2. Pfff, bij google krijg ik meer resultaten dan bij Cuil :s

  Kvind ze trouwens wel wa arrogant om te geloven da ze echt Google van de troon gaan stoten. Kbedoel, Google is ondertussen al ver dé standaardzoekmachine op het internet. Ze hebben zelfs een woord naar hen genoemd (googlen)!

  Nee, ik geloof nie de ze een kans maken. Toch niet met dit semi-beta ding :s

 3. Volgens mij hebben deze mensen wat last gekregen van een “te goed gevoel” en hun creatie veel te vroeg online gezet mede door de media-aandacht die ze gekregen hebben.

  De techniek die hier gebruikt wordt om relevante zoekresultaten te bekomen lijkt mij veel complexer dan wat google gebruikt. En complexe algoritmen bevatten nu eenmaal veel bugs in hun beginperiode. Ook de geweldige snelheid verwondert mij niet omdat volledige pagina’s analyseren wel langer moet duren dan referenties tellen.

  Misschien dat deze zoekmachine binnen een aantal jaren wel iets moois geworden is. Tenminste als ze dan nog bestaat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *