RIP Sparkle of Hope

Sommige dingen gebeuren gewoon, hoewel je het niet had verwacht. Dat is het leven. Gevoelens veranderen en je stelt voortdurend nieuwe prioriteiten in het leven. Keuzes worden gemaakt.

Voor Sparkle Of Hope is het ook zo gegaan. Daan, lead gitarist van de band besloot om zijn leven een wending te geven. Hij zou dan nog weinig tijd over hebben voor de band. Zoals je kan lezen op hun blog vinden ze dat de band zonder Daan niet meer dezelfde zal zijn. Dus dit betekent echt het einde.

Sparkle Of Hope is de band waarvan ik het meeste optredens zag. Het was daarom niet alleen een sombere dag in de hardcore scene, maar ook voor mezelf en vele anderen. Het is gewoon sneu omdat de band nog maar net een nieuw album (behoorlijk goed trouwens) had uitgebracht op Funtime Records. Ook Ryan (check zeker zijn remixes project Ry Re!), de vervanger van drummer Kristof, was een mooie aanwinst. Jammer dat het al zo snel moet eindigen.

Ofschoon Sparkle Of Hope maar 2 albums heeft uitgebracht, was het een gekende band die vaak headlinede en de sfeer bracht. Momenten waarop je ooit de woorden meezong, moshte of een stage dive waagde vergeet je nooit.

Hoewel gevoelens veranderen en ik minder betrokken ben in de scene, blijven de mooie herinneringen. Daarvoor wil ik Sparkle Of Hope bedanken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *