Studentikoze activiteiten

De afgelopen weken waren goed gevuld met studentikoze activiteiten zoals bedrijfspresentaties, pokeravondjes.

Hoewel ik nog maar in mijn eerste master zit probeer ik al zoveel mogelijk te weten te komen van wat mijn kansen zijn in de arbeidsmarkt. En geef toe: bedrijfspresentaties inclusief receptie en etentje zijn mooi meegenomen, niet? Leve het statuut student!

Via the one club wil PricewaterhouseCoopers nieuw jong talent warm te maken om te solliciteren. En dus was ik op uitnodiging naar dat event gekomen, dat in het hippe Café d’Anvers was.

Het was geslaagd, maar nogal decadent; geen presentatie of zo maar puur entertainment met een quiz inclusief prijzen en heerlijke pasta. Ik heb wel met verschillende mensen kunnen spreken en verschillende visies gehoord. Uiteindelijk zaten we op het Falcon plein durum te eten met mannen van Tax & Legal.

Bij McKinsey op het Noorderterras was het gans anders: eerst een receptie met champagne, gevolgd door een presentatie met authentieke getuigenissen van werknemers op verschillende niveau’s (van starters tot director).  En een 3D filmpje waarin onder andere Axel Daeseleire aan heeft meegewerkt! Ik bedoel: hoeveel geld wordt hier wel niet mee gemoeid? Natuurlijk is management consultancy top niveau. Dat betekent dus getrouwd zijn met je werk (65 uren gemiddeld zeiden ze) en zonder MBA, doctoraat of grote onderscheidingen (uiteraard in combinatie met extra curriculaire activiteiten) moet je er al niet aankloppen.

Volgende week Discover Deloitte!

2 thoughts on “Studentikoze activiteiten”

  1. De Kris pakt alle gratis feestjes mee dat hem kan ze! Dinsdag ga ik ook naar Deloitte, eens zien wat ze daar te vertellen hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *