OpenCandy: gratis software herbekeken

Toen vorige week woensdag de nieuwe versie van Startup Manager uitkwam zat OpenCandy erbij. OpenCandy wil de software wereld veranderen.

Vandaag is het moeilijk voor eindgebruikers om bepaalde software te vinden. OpenCandy wil daarom een recommendation network opstarten. Het doel is dan ook om ontwikkelaars de nodige visibiliteit te geven naar de gebruikers toe dankzij het distributie netwerk. Tenslotte willen ze ontwikkelaars ook helpen om geld te verdienen langs een advertentie netwerk, ook al geven ze hun software gratis weg.

Misschien maak jij ook wel de vergelijking met Wakoopa, dat software en web applicaties trackt maar ook toelaat om nieuwe software te ontdekken en te delen via het aangrenzende sociale netwerk. Het is duidelijk dat zowel Wakoopa en OpenCandy dezelfde ideeën hebben. Beide projecten erkennen het belang van applicatie data en gaan die data analyseren. Het verschil is dat OpenCandy je software laat ontdekken binnen software en dat zowel eindgebruikers als ontwikkelaars er baat bij hebben.

Zo, hoe ziet dat er dan uit?

Ontwikkelaars kunnen om het even welk aantal applicaties kiezen om aanbevelen aan hun gebruikers. Op het moment dat een gebruiker beslist om de applicatie te installeren, wordt er verbinding gemaakt met de OpenCandy servers. De engine bepaalt welke applicaties relevant zijn voor de eindgebruiker. Er wordt gebruik gemaakt van XML om data te transfereren op de client/server architectuur. Het voordeel van XML technologie te gebruiken is dat deze niet gehercompileerd hoeft te worden. XML werkt namelijk at run time. Op die manier hoeven ontwikkelaars dus nooit hun applicatie te hercompileren als ze toch beslissen om de getoonde aanbevelingen aan te passen. Daarmee is OpenCandy zeer dynamisch: ontwikkelaars melden zich aan als partner en doen hun ding, zo simpel is het. Bovendien worden die partners ook zeer nauwkeurig uitgekozen om veiligheidsredenen.

OpenCandy kreeg reeds kapitaal injecties van VC’s en werd ontwikkeld door ex-leden van het DivX team. De manier waarop ze het presenteren is al veelbelovend. Nieuwe software ontdekken wordt een hele experience. Uitproberen zou ik zeggen!

2 thoughts on “OpenCandy: gratis software herbekeken”

  1. in een notendop: ongewild, niet nodig, vervelend, stiekem geïnstalleerd en lastig eruit te halen.
    Maar gelukkig dankzij kapitaal injecties van VC’s is het er….
    Uitproberen zou ik zeggen!? Als je die optie had dan zou je het ook kunnen en mogen weigeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *