ICT Academy

De eerste de beste postbode, brandweerman of hobbyist kan het. Inderdaad, als je IT’er wil worden, word je dat toch gewoon? Volg gewoon een paar lesjes avondschool of schraap een hoop certificaten bijeen. En als er iets is waar ik mij mateloos aan erger dan is het dat wel. Dagelijks horen we in de media dat IT projecten falen. Over budget en tijd, buiten scope. Klinkt ook bekend in de oren?

Een belangrijke schakel dat het slagen van een IT project bewerkstelligt is volgens mij de kwaliteit van de opleiding. Er is namelijk inzicht nodig in systeem ontwerp en implementatie, en dat inzicht verkrijg je mijns inziens niet door een beetje on-the-job training.

Initiatieven als de KBC ITC Academy verdienen dan ook weinig credibiliteit wat mij betreft.

Waarom kan je zo snel IT’er worden? Waarom bestaan er niet zulke dingen voor finance?

3 thoughts on “ICT Academy”

  1. IT’er is voor die mannen een ruim begrip.

    “Yay, ik kan programmeren, dus ik ben IT’er!”
    *verkloot nog maar eens een IT-project*

    En wss bestaan er wel zo dingen voor finance, maar zijn die nu niet actueel of echt investeringswaardig omdat ze der genoeg hebben. IT’ers zijn nu scaars en gewenst è, en mss vinden ze me zo’n ‘academies’ wel een pareltje talent…

    Hoe dan ook, ik ga akkoord met Gilles. Leve HIB! Peace! 😀

  2. …of kies voor bachelor toegepaste informatica. Wij krijgen ook redelijk wat bagage en achtergrondkennis mee (zeker in de specialisatie ‘Software Management’ die ik volg).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *