Wie gelooft die mensen nog?

De donkere dagen zijn aangebroken, dus reden te meer om lichtjes depressief te zijn.

Want geef toe, de dingen die ik lees en hoor rondom mij bevestigen het van onze samenleving. Verziekt. Corrupt.

De Gucht verkocht Fortis aandelen met voorkennis. Premier Leterme liegt over dat de Europese Commissie niet bereikbaar was. De Italiaanse maffia floreert. Waarom zijn er meer belastingcontroles in Vlaanderen dan in Wallonië? Waarom krijgt Fernand Koekelberg en zijn secretaresse gelijk?

En oh ja, super dat Barack Obama is gewonnen. Change en hope hé. Gelukkig is er nog Lawrence Lessig, mijn persoonlijke held en mede-oprichter van Creative Commons. Kijk wat hij op de laatste Web 2.0 Summit vertelt.

Change? Het enige dat er écht moet veranderen is the congress. Re-election was nog nooit zo hoog in het Witte Huis en dat is een belemmering voor echte verandering.

Het verdient dan ook echt wel de moeite om de presentatie eens te bekijken. Bemerk trouwens hoe geniaal hij presenteert.

Toevallig ben ik net terug van de avant-première van Body of Lies. Naast de bijzondere acteerprestaties van DiCaprio en Crowe was de relevantie met eerder aangehaalde zaken niet ver zoek. Uiteindelijk draait het om vertrouwen, dat is wat nodig is.

3 thoughts on “Wie gelooft die mensen nog?”

 1. Vertrouwen? In deze samenleving? Neh…

  Ik geef De Gucht en Leterme het voordeel van de twijfel. Trouwens de “leugen” van Leterme vind ik ook niet zo erg. Ik vind dat er ergere dingen in de wereld zijn.

  Koekelberg vind ik wel een goed vb. De corruptie van het recht. Ma bon, das al altijd zo geweest, da was vroeger niet veel beter… Enkel erg dat dat nog altijd kan.

  Maar ik zou de vbn zelfs niet zo ver gaan zoeken:

  Niet zo lang geleden krijg ik bij een geval van verkeersagressie, slagen in mijn gezicht. Ik laat het in het midden of dit voorval iets met de zaak te maken heeft maar het was geen autochtoon.

  Mss ng iets om over na te denken: Mijns inziens, is een land niet gemaakt om multicultureel te zijn. Een land is gemaakt om aan iedereen een fijn onderkomen te bieden. Als we samen op reis gaan in groep merken we ook dat iedereen zijn eigen gewoontes, zijn eigen karakter heeft, en hebben we achteraf ook behoefte thuis weer ons zelf te kunnen zijn zonder dat daar veel commentaar van andere op komt. Zo is dat ook met de samenleving. Respecteer het recht op een eigen land, een eigen thuis waar iedereen welteverstaan, even goed moet kunnen leven.

  Tegenwoordig is men ook ingesteld op promoties, mense als nieuwe klant binnenhalen, asge klant zijt, trekt dan uwe plan…

  Het aantal telefoons dat je tegenwoordig moet doen om een simpele afspraak met iemand te doen nakome. Het is erg. Een woord is tegenwoordig een door het slijk gehaalde troep. Niks meer waard…

 2. Zo depressieve mannen da gulle zijt :s

  Vertrouwen in de samenleving of politiek heb ik evenmin, maar da wil nie zeggen dat ‘vertrouwen’ niet meer bestaat. En een woord is zoveel waard als de waarde van de vertrouwensband tussen de partijen. Sommige mensen vertrouw ik 100%, dus hun woord is voor mij een zekerheid da ze tenminste zullen proberen hun belofte na te komen.

  Ik kijk dus liever naar mijn kennissenkring, i.p.v. naar ‘de samenleving’ (wat trouwens voor mij een veel te abstract en complex begrip is). De ‘samenleving’ zal trouwens nooit goed zijn. Rotte appels hangen er in elke boomgaard, en hoe ouder de boomgaard hoe meer bomen, appels én rotte appels er zullen zijn.

  Trouwens:
  Verander de wereld, begin bij jezelf.
  Be the change you want to see in the world.(Ghandi)

  F*ck society, ik ga mijn eigen geweten in toom houden 🙂

 3. btw,Lessig heeft wel gelijk (I assume) en da zal ne zeer slimme en goeie mens zijn; maar toch 1 kritiekpunt: hij suckt in powerpointpresentaties maken :s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *