Poppetjes uit vinyl

De lieve goede Sint zal zeer binnenkort onze schoentjes weer vullen. Natuurlijk hoort daar ook speelgoed bij. Wat dacht je van een Munny bijvoorbeeld?

Munny’s zijn actie figuurtjes van 7 inch lang uit vinyl kunststof. Kidrobot produceert ze (ToyQube doet ongeveer dezelfde dingen) en het neige is dat het DIY poppetjes zijn. Inderdaad, ze beschikken over wendbare gewrichten. Origineel zijn ze wit, maar tegenwoordig heb je ze zowat in alle kleuren. Bedoeling is dat je ze decoreert met penselen, markeerstift, verf,…; hoe creatiever hoe beter. Omdat vinyl heel smeedbaar is (waardoor onderhevig aan bijvoorbeeld hitte) ontstaat er veel meer variatie dan bij het gebruik van plastic.

Versier dit konijn maar eens:
smorking rabbit

En er zijn verschillende series, met leuke accessoires zoals een zeis, bijl of hoed. Het verwonderd me dan ook niet dat ze op eBay ware collector items zijn.

Fijn zijn ook de Dunny’s: munny’s, maar dan bewerkt door kunstenaars waaronder Ed Templeton (woah, skateboard held!), Mark Hoppus (blink-182!) en Mike Shinoda (Linkin Park!).

Als ik nog eens in de states ben weet ik waar ik moet zijn.

One thought on “Poppetjes uit vinyl”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *