Ambitie om een marathon te lopen

Kijk, ik heb de ambitie om ooit een marathon te lopen! Jawel.

Hoe lang het me duurt om er te geraken boeit me niet. Ik loop een marathon.

De voorbije weken ben ik van start gegaan. Dit houdt in dat ik meermaals per week ga joggen, maar voorlopig blijft het bij hetzelfde traject van ongeveer drie kilometer.

Het vergt veel discipline, maar pas heb ik iets ontdekt dat mij extra motiveert. Het houdt me bezig. Diegenen die mij echt kennen weten dat ik gek ben van data en statistieken. Technologie! Gadgets!

Welnu, een leuke applicatie op het Android platform is My Tracks van Google. Het laat je toe om statistieken te registreren op basis van GPS coördinaten. Vandaag gebruikte ik het om mijn loopprestaties te meten, en ik ben er ferm van onder de indruk.

Hoe werkt dat dan praktisch? Je kan je vast inbeelden dat een smartphone in je broekzak niet meteen handig is. Vandaar dat ik me een sport armband heb aangeschaft. HTC Hero in het daarvoor bestemde hoesje, gps enabled en je bent vertrokken!

Het valt allemaal aardig mee, en als ik langere afstanden ga lopen gebruik ik het ook om muziek te beluisteren via de oortjes ingang.

De resultaten zijn zeer accuraat zoals blijkt.

De GPS coördinaten als laag op Google maps:

Het principe is met andere woorden hetzelfde als Nike+, alleen controleer ik mijn data. Ik kan het mixen zoveel ik wil.

Een andere technologie die mij helpt om een marathon te lopen is Dorhty. Op basis van jouw “droom” gaat het semantische data analyseren en je relevante resultaten tonen. Zeer fascinerend. Het is het waard om je te registeren.

Hoe dan ook ben ik benieuwd hoe mijn prestaties zullen evolueren. Ik kan het ondersteunen met data analyses, en de aangereikte tips zullen zeker nuttig zijn.

To be continued.

5 thoughts on “Ambitie om een marathon te lopen”

 1. Ooit zal ik ook eens een marathon lopen. Ooit.
  Voorlopig is mijn eerste grote doel de 20 van Brussel.

  Voor de mensen met Android is er dus MyTracks, Voor iPhone/iPod: Nike+, en voor Nokia is er Nokia Sports Tracker.

  Dat laatste gebruik ik dus op m'n 5800. Werkt ook lekker goed. Bijvoorbeeld mijn looptochtje van deze namiddag: http://sportstracker.nokia.com/nts/workoutdetai

 2. Dankje voor de aanvulling Vromant.

  Nokia Sports Tracker ziet er zeer uitgebreid uit.

  Je bent trouwens goed op weg zie ik!

 3. Loop je niet veel te snel Kris? En in een te hoge hartslagzone allicht ?
  Ik zou opteren om je snelheid te verminderen en dus ook je hartslag maar je distance uitbreiden. Dat gaat veel effectiever zijn…zeker als je naar de marathonafstand wilt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *