Lef en trotsheid

Wijze woorden van Jan Vermeiren over waarom niet iedereen zomaar een guru is:

“Because most of us don’t have the courage to make choices, to choose a field of expertise that really resonates with us and make the time and effort to pursue that dream and potential that is inside of us. It is the fear of not having enough.”

Ik heb dan ook enorm veel respect voor mensen die het lef hebben om keuzes te maken. Keuzes zijn misschien niet altijd de meest optimale, maar heel het proces dat je doormaakt is een levensles an sich. Een mooie anekdote is die van Philip over zijn keuze om bij Kazou te gaan:

I’m glad I’ve made this decision now. You should never have to regret your choices and I think I still have things to teach the new generation :p

Zelf moet ik mij er voortdurend op betrappen dat ik met ontzettend veel bezig ben, maar eigenlijk ook met niets. Dat is frustrerend. Het nodige lef en trotsheid volstaat echter om tot succes te komen. Alleen dan kan je focussen op hetgeen wat écht telt.

2 thoughts on “Lef en trotsheid”

  1. Mooi geschreven en heel erg herkenbaar!
    Frustratie is een mooi begin van een leerproces, want frustratie is bewustwording van iets wat niet goed lukt. Misschien is het ook nog niet de tijd om een keuze te maken en ben je nog volop in exploratie van wat er allemaal kan. Waarin zou jij graag een keuze maken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *