Augustus 2010: in Tsjechië

Ik ben dus afgestudeerd ondertussen. Nooit meer student, of wel? Mijn thesis is geschreven, de boeken verslind. ‘t Jonge, het is allemaal snel gegaan.

In ieder geval, mijn ambitie na mijn studies Handelsingenieur in de beleidsinformatica was om zo snel mogelijk een internship te scoren in het buitenland. Dat deed ik ook. En na een maand ben ik dankzij AIESEC beland in Tsjechië. Waarom Tsjechië? Wel, toegegeven, het was vooral vanwege de vacature en al de andere elementen zoals het communisme krijg je er gewoon bij. Maar goed, nu ben ik in Brno en werk ik voor Infosys BPO. Maar toch, over werkgerelateerde zaken hoe ik wijselijk mijn mond.

Nog geen week ben ik hier in Brno. Voor wie het wat boeit: Brno is de tweede grootste stad in Tsjechië. Het is de hoofdstad van Moravië.

Maar goed, het is niet mijn bedoeling om hier over vanalle onnuttige zaken te palaveren terwijl je die informatie ook gewoon op het Internet kan vinden. Mijn doel is om te schrijven over mijn ervaring als expat in een vreemd land. Zeer kort, to the point.

Tot nu toe loopt alles perfect. Ik zit in een tweepersoonskamer zonder roommate — jawel, das heel gewoon hier. De mensen zijn verrassend vriendelijk, doch afstandelijk. Ze lijken ook een heel negatieve kijk te hebben op alles.

Ik heb de tijd van men leven.

5 thoughts on “Augustus 2010: in Tsjechië”

  1. Pingback: Meer inzichten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *