Take it eazie

Rotterdam is nieuw voor mij. En ik sta open voor nieuwe dingen.

Sinds maandag ben ik hier. Bij aankomst me meteen neergeploft in het hotel, na een hel van een vermoeiende dag. Om kwart voor vijf opstaan en dan je huur moeten betalen (nalatigheid, jawel) zonder genoeg en gepast geld bij je te hebben. Het toch nog kunnen arrangeren en vijf minuten voor tijd de bus kunnen nemen naar Wenen. Om dan in de Weense luchthaven geconfronteerd te worden met een overvolle koffer. Drie kilo te veel en al 100 euro extra betalen — bij KLM is dat. Gelukkig toch nog geprobeerd om wat gerief over te tassen — met succes! Maar wat een zicht; de trendy laptoptas werd abrupt een afschuwelijk gedrocht. Vervolgens realiseren dat ik een metalen multifunctionele flessenopener bij me had in de handbagage. Multifunctioneel in de zin van extra “handgereedschap” — mes en kurkentrekker. Bij de security scan lieten ze me bij wonder gewoon door. Crimineel.

Maar genoeg geklaagd. Op hotel leven betekent uit eten ‘s avonds. Uit zelfrespect me toch bespaard van de geneugten van Burger King — toch benieuwd hoelang ik het nog vol houd, Burger King is … aanlokkelijk toch? –, Mc Donald’s of Pizza Hut.

Toch werd het fastfood. Maar fastfood kan ook gezond zijn. Neem nu bijvoorbeeld Eazie — fastfood, met verse ingrediënten en nog lekker ook. Ik heb gekozen voor een wokmaaltijd, maar de salades, sushi en smoothies lijken me ook wel de moeite. De wokmaaltijd werd een kipfiletje, keuze uit vijf groentjes (o.a. brocolli, komkommer, en paprika) , gebakken rijst, besprenkeld met Shangai nights en een Fanta als drankje. Het was héér-lijk. Kostplaatje: zeven-euro-twintig. Geweldig. Gerund door een stel vriendelijke, hardwerkende jongelui — inclusief spleetogen. Bediening was top én snel. Eazie come … eazie go dus.

Men zegt wel eens dat verandering van spijs doet eten. Wel, volledig mee eens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *