Over fysieke aantrekkelijkheid gesproken

Een bekende Vietnamese blogger schreef onlangs het volgende over het — vrijvertaalde — “wife’s dull husband“-syndroom.

Het begon allemaal met een uitspraak van een dame actief in de Vietnamese filmindustrie:

[…] people are becoming more beautiful, especially women. I think in some ways girls are developing faster than boys. I see so many beautiful, strong, smart [girls] becoming independent, and yet still keeping their cultural values.

Het heeft mij aan het denken gezet.

Wat de dame in kwestie eigenlijk zegt, is dat vrouwen steeds knapper worden, in tegenstelling tot mannen. Dit is iets dat door wetenschappers al langer bevestigd wordt. Zo is er de studie van een universiteit in Helsinki die beweert dat mooie vrouwen meer kinderen krijgen dan hun gemiddelde tegenhangers, en dat er meer kans is dat die kinderen meisjes zijn.

Wat me opvalt is dat — tenminste wat Vietnamese vrouwen betreft — bloedmooie vrouwen trouwen met lelijke, laten we zeggen onaantrekkelijke “mannen”. Vaak ongewild, want ze hebben vaak geen andere keus.Deze mannen ontbreken een zekere viriliteit. Het resultaat is dat veel Vietnamese vrouwen in hun dertiger jaren nog steeds single zijn. Niet alleen door de maatschappelijke evolutie van emancipatie en langer onafhankelijk blijven, maar gewoon ook door deze natuurlijke evolutie (denk aan het fenomeen metrokseksualiteit bijvoorbeeld?). Vele vrouwen wachten op een man die ze maar niet kunnen vinden.

Maar dan nog: wie bepaald wat fysiek aantrekkelijk is? Kan je zoiets wel objectief meten? Ik denk tot op een zeker hoogte wel. Mijn conclusie is dat instinctief mannen altijd hetzelfde meisje eruit zullen pikken. Ga maar na. Op individueel niveau zijn er wel grote verschillen.

Hoe dan ook, het is een verontrustende gedachte want als deze evolutie zich voortzet dan zullen zowel mannen als vrouwen met een groeiend probleem zitten.

Tot slot, op Wikipedia vind je een compleet artikel over het boeiende onderwerp van fysieke aantrekkelijkheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *