Japanse spijbelaars krijgen chip

Schoolkinderen die vaak spijbelen krijgen een chip. Het proefproject is een succes in Japan. Een kleine antenne verklikt leerlingen met slechte bedoelingen. Zeventig procent van de ouders zijn gewonnen voor de invoering ervan.Het project bevindt zich nog in een proefperiode, waar een aantal scholen in Japan aan meedoen. De kinderen dragen een kleine antenne, waarmee ze via radiosignalen gevolgd kunnen worden. Een chip zorgt voor een signaal naar een ontvanger bij de schoolpoort. Deze ontvangt een signaal wanneer een kind de school binnenkomt of verlaat. Hierdoor wordt het een stuk lastiger om te spijbelen.

Een andere reden voor de proef is de veiligheid op scholen. Hier maken veel Japanners zich zorgen over. “Meer dan 70 procent van de ouders steunt dit idee. Dat geeft wel aan dat er grote behoefte aan is. En de kinderen vinden het geweldig. Ze vinden het cool”, aldus een docent van een aan de proef deelnemende school.

Vooral de kleine criminaliteit is een zorgenkindje in Japan. Volgens onderzoek vindt een ruime meerderheid van de bevolking dat het land onveiliger is geworden.

(via)

Dit vind ik te ver gaan, het is er gewoon over! Als je mensen die spijbelt straft ok, maar toch geen chip plaatsen!? Hoe zit het met de privacy van deze leerlingen, nu kan iedereen gewoon altijd zien waar ze zitten. Als je dat met een hond doet om ervoor te zorgen dat je weet waar die is als die wegloopt ok, maar toch niet bij een mens? Ookal is het om te weten waar die leerling is als hij niet in de school is, misschien ligt dien dan gewoon thuis in bed of is die naar een begrafenis ofzo. Gezellig als ze zitten mee te kijken dan.
En hoe zit het met het gebruik van die chip buiten de school? Gaan ze dan ook kijken waar je allemaal rondhangt?

Glenn

2day is the day

jawel straks gebeurt het, DE marginaalste fuif van het jaar:P:P nl. DJ RALLY. Ik kijk er naar uit. Morgen kunt u het verslag lezen van dit evenement en de zelfdestructieve plaatselijke jongeren die er heen gaan:P…

Steven